Η Alternative Transport καθέλκυσε το νέο της Ro-Ro


Η Alternative Transport, έχοντας μετατραπεί σε μία σημαντική εταιρεία Ro-Ro Μεταφορών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τριών ετών, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, σε μία τελετή την οποία παρακολούθησαν 200 καλεσμένοι στο Flensburg της Γερμανίας, καθέλκυσε το έκτο της πλοίο το “MELEQ”.

To MELEQ έχοντας χωρητικότητα 280 τρέιλερ θα ενταχθεί στον στόλο των υπόλοιπων πέντε Ro-Ro πλοίων της Alternative Transport τον Φεβρουάριο του 2017 και θα εξυπηρετεί τη γραμμή Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας. Το πλοίο έχει μήκος 210 μέτρα, δυνατότητα μεταφοράς 32.600 τόνων και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 21,3 κόμβοι.

Μετά την καθέλκυση, στην οποία παραβρέθηκαν διακεκριμένοι προσκεκλημένοι του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών από όλη την Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Ekol Logistics και της Alternative Transport Κύριος Ahmet Musul δήλωσε: «Τρία χρόνια πριν, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με τη ναύλωση πλοίων. Σήμερα είμαστε περήφανοι που καθελκύουμε το έκτο μας Ro-Ro πλοίο το MELEQ. Στο διάρκεια αυτού του ταξιδιού μας, έχουμε επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη και επενδύσαμε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση του στόλου μας. Μετά την ένταξη του MELEQ στο στόλο μας, θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε νέες γραμμές και να αυξάνουμε τη συχνότητα στις υπάρχουσες με νέες επενδύσεις. Επιπλέον, ολοκληρώνουμε την κατασκευή ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του Τερματικού σταθμού Ro-Ro στη Γιάλοβα στις αρχές του 2017. Έτσι, θα προσφέρουμε σημαντικά λειτουργικά πλεονεκτήματα στην αγορά με την επέκταση του στόλου μας και το νέο τερματικό σταθμό».

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που μας δίνεται από την Ekol Logistics και από την Alternative Transport και είμαστε πολύ σίγουροι ότι η εμπειρία και οι γνώσεις μας σχετικά με το σχεδιασμό και την κατασκευή αυτού του είδους σκαφών θα συμβάλει στην επιτυχία των δύο, της Ekol και της Alternative» ανέφερε ο Henrique Pestana, Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού της FSG, κατασκευάστριας εταιρείας του MELEQ.

Η Alternative Transport ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013 ως η πρώτη εταιρεία παροχής συνδιασμένων μεταφορών της Τουρκίας. Τα Ro-Ro πλοία αιχμής της εταιρείας Hatche, Paqize, Qezban, Fadiq και Ayshe κινούνται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα μεταξύ των λιμένων Haydarpaşa (Κωνσταντινούπολης, Τουρκίας), Λαυρίου (Ελλάδος) και Τεργέστης (Ιταλίας) και μία φορά την εβδομάδα μεταξύ των λιμένων Alsancak (Σμύρνης, Τουρκίας) και Sète (Γαλλίας). Ο στόχος της Alternative είναι να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες που είναι πιο αποτελεσματικές, καλύτερης ποιότητας και πιο βιώσιμες, μέσω ιδιαίτερα ανταγωνιστικών υπηρεσιών στον τομέα των Ro-Ro.