Η Καγκελάριος της Γερμανίας Dr. Αngela Merkel στην Αθήνα
Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Αngela Merkel στην Αθήνα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε δεξίωση την Παρασκευή 20 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με επίσημο ομιλητή την Καγκελάριο.
Η Dr. Merkel επεσήμανε τη μεγάλη ανάπτυξη που σημειώνει η Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει το δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας, ενώ πρόσθεσε, ότι η Κυβέρνηση της Γερμανίας θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τους επενδυτές, ώστε να στραφούν προς την Ελλάδα. Τόνισε, επίσης, ότι η ενεργειακή πολιτική πρέπει να συνδυάζει και την προστασία προς το περιβάλλον, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για μελλοντική συνεργασία των δύο χωρών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όσον αφορά στη νέα μεταρρυθμιστική ευρωπαϊκή συνθήκη, ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, και την Υπουργό Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί η συμφωνία. «Δεν θα είχαμε καταφέρει κάποια πράγματα, αν δεν ήταν η βοήθεια της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά. Για το μέλλον της Ευρώπης τόνισε, ότι «πρέπει να βγούμε από τη φάση της ομφαλοσκόπησης».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτριος Σιούφας, ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βασίλειος Μαγγίνας, ο Υπουργός Γεωργίας, κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Βαλινάκης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον, κ. Σταύρος Δήμας, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Dr. Wolfgang Schultheiss, καθώς και σημαίνοντες παράγοντες του ελληνικού και γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου.
Την Dr. Merkel και τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Dr. Alexander Paufler και ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Götz Funck. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Dr. Μιχάλης Χριστοφοράκος.
