Η ηγεσία του ΥΠΑΝΑ στην ΒΙΠΑ Καστοριάς

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση στο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΠΑ) Καστοριάς.

Το ΒΙΠΑ Καστοριάς αποτελεί τον μοναδικό χώρο υποδοχής επενδυτών στη Δυτική Μακεδονία, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η διασύνδεση του με τον κάθετο οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού και τον διεθνή αερολιμένα του Άργους Ορεστικού.

Η προοπτική, επίσης, της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αλβανίας, μέσω Ιεροπηγής, η οποία θα διέρχεται και από τον ΒΙΠΑ, και με την πρόβλεψη κατασκευής εμπορευματικού σταθμού, θα προσθέσει έναν ακόμα άξονα μεταφορών, κάνοντας το ΒΙΠΑ Καστοριάς ακόμα πιο λειτουργικό και ελκυστικό για επενδύσεις στην περιοχή.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε αναφορικά με το ΒΙΠΑ Καστοριάς: «Έχει όλες τις υποδομές, είναι σε εξαιρετικό σημείο και έχει πολύ χώρο διαθέσιμο. Άλλη μια πρόκληση μπροστά μας να βρούμε επενδυτές».

Στην επίσκεψη, επίσης, παρευρέθηκαν η Επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, ο Βουλευτής Καστοριάς, κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, κ. Θάνος Ψαθάς.