Η εταιρεία SYNERGY υιοθέτησε ένα αδέσποτο σκυλάκι στον Ασπρόπυργο και ενθαρρύνει κι άλλες εταιρείες Logistics να ακολουθήσουν το παράδειγμά της

H Synergy έχει διακριθεί για την την κοινωνική  και περιβαλλοντική της υπευθυνότητα με πολλές δράσεις στο ενεργητικό της, και όλοι οι εργαζόμενοι ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι δραστικό για τα αδέσποτα, ειδικά της περιοχής του Ασπροπύργου, όπου το φαινόμενο είναι αρκετά έντονο.

Οι άνθρωποι της Synergy, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics, υιοθέτησαν ένα μικρό κουτάβι που τριγυρνούσε χαμένο στην περιοχή του Ασπροπύργου, αναζητώντας τη φροντίδα ενός ασφαλούς σπιτικού, που τελικά βρήκε την αγάπη σε μια… εταιρεία!

Αγκάλιασαν και φρόντισαν το αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο ονόμασαν Packer, έκαναν αμέσως όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, τον εμβολίασαν, ενώ του έφτιαξαν ακόμη και το δικό του σπίτι με το όνομά του, για να τον προστατεύει απ’ όλες τις καιρικές συνθήκες. Η υιοθέτηση ενός αδέσποτου σκύλου από την Synergy ήταν μια συνειδητή επιλογή, στέλνοντας το μήνυμα ότι αποτελεί μια καλή πρακτική, που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν όλες οι εταιρείες στην περιοχή για να μειώσουν τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.

Σήμερα, ο Packer είναι ζωηρός και αξιαγάπητος, ενώ δεν διστάζει να κλέψει φαγητό και… παπούτσια των εργαζομένων για να τους θυμίσει πως η ζωή είναι εργασία ΚΑΙ χαρά. Πώς, όμως, η συμπεριφορά ενός παιχνιδιάρικου ζώου μπορεί να επηρεάσει την εργασιακή καθημερινότητα μιας μεγάλης εταιρείας;

Στην συζήτηση που ακολουθεί ανάμεσα στην κτηνίατρο Δρ. Νικολέτα Σερέτη με τους εργαζόμενους της Synergy (στο www.reader.gr), μαθαίνουμε τους τρόπους με τους οποίους έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν τις απαιτήσεις του Packer με τις απαιτήσεις των… πελατών, πώς έχουν μοιράσει αρμοδιότητες στην ομάδα φροντίδας του σκυλάκου αλλά και πώς αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για το πρόβλημα των αδέσποτων.

H Synergy επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά στην πράξη το όνομά της: ότι με τη συνέργεια όλων, οι πιο όμορφες ιδέες γίνονται πραγματικότητα. Ας γίνει η Synergy παράδειγμα προς μίμηση και για τις υπόλοιπες εταιρείες Logistics που δραστηριοποιούνται στον Ασπρόπυργο!