Ημερίδα για την Πληροφορική διοργανώνει στις 16/5 το ΙΠΤΗΛ

 

Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) διαδραματίζουν αποδεδειγμένα κυρίαρχο ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της ανταγωνιστικότητας όλων των τομέων της βιομηχανίας και των υπηρεσιών. Είναι ουσιώδεις για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων, ενώ στηρίζουν την πρόοδο σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι πρωτιές των ερευνητών του ΕΚΕΤΑ μέσω του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) στο χώρο του ICT ανεβάζουν σημαντικά το μέσο όρο της απόδοσης του ερευνητικού δυναμικού της χώρας και ενισχύουν την εικόνα της στην Ε.Ε.

To Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σας προσκαλεί στην εκδήλωση ανοιχτής μέρας για το κοινό και τις επιχειρήσεις, που διοργανώνει την Τρίτη, 16 Μαΐου 2017. Από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 15.00 μμ. επισκέπτες όλων των ηλικιών, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το συναρπαστικό κόσμο της Πληροφορικής και να ενημερωθούν για τα ερευνητικά αποτελέσματα της δουλειάς του ΕΚΕΤΑ / ΙΠΤΗΛ επάνω σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως η Ρομποτική, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επαυξημένη Πραγματικότητα κ.α.

Από τις 15.00 μέχρι τις 17.00 εκπρόσωποι επιχειρήσεων καθώς και τοπικοί φορείς θα μπορούν αντίστοιχα να ενημερωθούν από τους ερευνητές για τα ερευνητικά επιτεύγματα του ΕΚΕΤΑ / ΙΠΤΗΛ, να ξεναγηθούν στα εργαστήρια του Ινστιτούτου και να διερευνηθούν και από τις δύο πλευρές δυνατότητες μελλοντικών συνεργασιών.