Ηλεκτροκίνηση ενόψει για τα ελαφρά επαγγελματικά της Ford

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει πολλαπλά ηλεκτροκίνητα οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των οποίων και μια «Plug-in Hybrid» έκδοση για το δημοφιλές ελαφρύ επαγγελματικό, Transit Custom.

Σε πρόσφατες ανακοινώσεις της, η Ford έχει επιβεβαιώσει πως μέσα στην επόμενη 5ετία αναμένεται να λανσάρει σε παγκόσμιο επίπεδο συνολικά 13 νέα –ηλεκτροκίνητα- μοντέλα.

Ωστόσο, οι… διαρροές από το στρατόπεδο της Ford δεν σταματούν εκεί καθώς, πρόσφατα έδωσε πιο σαφείς πληροφορίες για τα πρώτα επτά εξ αυτών.

Πέραν του μεγαθήριου F-150 Pick-Up που θα παρουσιαστεί στην αγορά των ΗΠΑ αλλά και μιας σχετικής έκδοσης για τη δυναμική Mustang, η Ford αναμένεται να λανσάρει στις διάφορες αγορές της ΕΕ μια «Plug-in Hybrid» έκδοση του Transit Custom από το 2019.

Επιπρόσθετα, η Ford θα παρουσιάσει σε μετέπειτα φάση ένα ηλεκτροκίνητο SUV ενώ, μεγάλες θα είναι και οι επενδύσεις (700 εκατ. ευρώ) που έχει προγραμματίσει για την γραμμή παραγωγής του Flat Rock (Michigan), όπου και θα εστιαστεί η έρευνα, εξέλιξη και κατασκευή των μελλοντικών ηλεκτρικών και αυτόνομα κινούμενων οχημάτων της.

Οι διαδικασίες εξέλιξης ξεκινούν στην Ε.Ε. μέσα στο 2017

Οι δοκιμές της νέας ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Ford Transit Custom έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τόσο στις Η.Π.Α. όσο και επί ευρωπαϊκού εδάφους μέσα στο 2017 και παράλληλα, αναμένεται να παρουσιαστούν νέες τεχνολογικές καινοτομίες στον τομέα της τηλεματικής.

Παράλληλα, η Ford είναι σε διαδικασία εξέλιξης μιας νέας πρωτοποριακής τεχνολογίας που αφορά στην ασύρματη φόρτιση των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, σε ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς.

Εξάλλου, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως η Ford έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με πολλές ακόμη διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι BMW Group, Daimler AG, Volkswagen Group κ.ο.κ., που αφορά στην εξέλιξη ενός νέου δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με 500 σταθμούς στην Ε.Ε. (σε πρώτη φάση), με απώτερο στόχο τη δημιουργία χιλιάδων σταθμών σε όλη την Ε.Ε. μέχρι το 2020.

Τέλος, τόσο στην Νέα Υόρκη όσο και σε αρκετές ακόμη Πολιτείες των Η.Π.Α., η Ford έχει προγραμματίσει την πιλοτική δοκιμή 20 συνολικά υβριδικών μοντέλων Taxi, βασισμένων στο Transit Connect, καθώς και αρκετών ακόμη, πρωτότυπων ελαφρών επαγγελματικών, προκειμένου να προσδιοριστεί η βιωσιμότητα διαφόρων προγραμμάτων που προσβλέπουν στη μείωση του λειτουργικού κόστους για επαγγελματίες και επιχειρήσουν που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε αστικό περιβάλλον.