Επίσκεψη γνώσης των <40 Future Logistics Leaders (FLL) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών βρέθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου του 2019 τα μέλη της κοινότητας των Future Logistics Leaders, όπου ενημερώθηκαν για τις τις διαδικασίες logistics & cargo εντός του αερολιμένα, σε μια επίσκεψη που διοργανώθηκε από το Supply Chain Institute.

Σημαντική γνώση και εμπειρία προέκυψαν από την ξενάγηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ξεκινώντας την περιήγησή μας στην πίστα του αεροδρομίου και των εμπορευματικών σταθμών συνολικής χωρητικότητας 275.000 τόνων παρακολουθήσαμε σε πραγματικές συνθήκες την διαδικασία εκφόρτωσης ενός εμπορικού αεροσκάφους αναλύοντας τους κανόνες ασφαλείας μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής δράσης. Ακολούθησε επιβίβαση σε αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου και παρουσίαση των ειδικών κατασκευαστικών χαρακτηριστικών του, που το διαφοροποιεί από τα συμβατικά επιβατικά αεροσκάφη. Η ξενάγηση στην πίστα του αεροδρομίου συνεχίστηκε με τις διαδικασίες ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών, ασφάλειας της πίστας και των χώρων επιβίβασης, αποβίβασης και parking αεροσκαφών, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του πυροσβεστικού σώματος του αεροδρομίου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες της Goldair Handling καθώς και ιστορική αναδρομή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Τέλος, η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στο υπερσύγχρονο Distribution Center της DHL και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αεροδρομίου. Ευχαριστούμε την ομάδα του Athens International Airport, της Goldair Handling και της DHL για την ανεπανάληπτη  επαγγελματική εμπειρία που μας προσέφεραν!

Στο δίκτυο των FLL συμμετέχουν νέοι και δυναμικοί Logisticians που αποτελούν τους μελλοντικούς ηγέτες των Logistics της χώρας. Η έναρξη του θεσμού έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 όπου ξεκίνησαν 54 στελέχη (που προτάθηκαν από τις σημερινές ηγετικές προσωπικότητες των Logistics)  και αισίως σήμερα οι Future Logistics Leaders έχουν υπερβεί τους 100. Η στελέχωση της ομάδας είναι επιλεκτική, δημιουργώντας ένα forum δικτύωσης, ανταλλαγής απόψεων και πρότασης λύσεων. H δράση τους αναπτύσσεται μέσα από συνέδρια, συναντήσεις γνώσης και εκπαιδευτικές ημερίδες, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και το networking.