ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.: Νέο ηλεκτροκίνητο περονοφόρο της Caterpillar

Η Caterpillar παρουσίασε πρόσφατα το νέο ηλεκτροκίνητο περονοφόρο αντίβαρου στα 80V με την ονομασία EP25-35(C)PN. Το EP25-35(C)PN διαθέτει ανυψωτική ικανότητα 2/2,5/3/3,5 τόνων και προσφέρεται με ισχυρότατους και εξαιρετικά οικονομικούς κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος, πέραν των ιδανικών διαστάσεων, της αξιοπιστίας και της εργονομίας που διέθετε το προηγούμενο μοντέλο, καθιστώντας το την καταλληλότερη και αποδοτικότερη λύση, τόσο στο χώρο της παραγωγής, όσο και στον κατασκευαστικό και αποθηκευτικό τομέα.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του το καθιστά εύχρηστο ακόμα και από ανειδίκευτους χειριστές, εξαιρετικά ευέλικτο και ως εκ τούτου ιδανικό για λειτουργία σε στενούς χώρους ακόμα και μέσα σε containers. H εργονομία του EP25-35(C)PN εξασφαλίζει άνετο χειρισμό, καθώς επίσης και ευκολία κινήσεων στο χειριστή, ενώ το υδροστατικό τιμόνι και τα πεντάλ ανταποκρίνονται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Επιπλέον, ο χειριστής έχει εξαιρετική βοήθεια από το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, το οποίο προσφέρει προγραμματισμό και ρυθμίσεις όλων των παραμέτρων (π.χ. ταχύτητα, πέδηση κ.λπ.), έλεγχο της οπισθοδρόμησης όταν κινείται σε ράμπες και διάγνωση βλαβών. Σύστημα φρένων εμβαπτιζόμενων δίσκων σε λάδι. Το σύστημα αυτό ελαχιστοποιεί την φθορά των φρένων. Αυτόματη μείωση της ταχύτητας του μηχανήματος στις στροφές για ασφαλή να αποδοτική εργασία. Αισθητήρας γωνίας περιστροφής, τοποθετημένος στον πίσω άξονα (Wheel angle sensor), ο οποίος ενεργοποιείται στις 90°, με αποτέλεσμα οι εμπρόσθιοι τροχοί να περιστρέφονται με διαφορετική κατεύθυνση, παρέχοντας τη δυνατότητα για ευέλικτες κινήσεις σε περιορισμένους χώρους.

Τέλος, τα διαστήματα μεταξύ των προληπτικών συντηρήσεων έχουν αυξηθεί, ενώ η χρήση εναλλασσόμενου ρεύματος έχει αφενός μειώσει της απαιτήσεις της συντήρησης και αφετέρου αυξήσει τη διάρκεια λειτουργίας του, ώστε να πραγματοποιούνται άνετα όλες οι απαραίτητες εργασίες.