Ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Η ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Barcode Solutions S.A. ανέλαβε την ανάπτυξη ολοκληρωμένης λύσης διαχείρισης του εξοπλισμού, που θα χρησιμοποιηθεί για την αναμετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο.
Μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο το 2006, η εταιρεία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Barcode Solutions S.A., ανέλαβε ξανά το έργο της ανάπτυξης και εγκατάστασης, μιας ολοκληρωμένης λύσης για την διαχείριση όλου του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί για την αναμετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.
Αναλυτικότερα το έργο αποτελείται από ειδικό λογισμικό που ανέπτυξε η ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Barcode Solutions S.A., για λογαριασμό της Beijing Olympic Broadcasting Co. Ltd, το οποίο διαχειρίζεται, τις παραλαβές, τις μετακινήσεις και την απογραφή όλων των προϊόντων broadcasting είτε στις κεντρικές αποθήκες είτε στα στάδια όπου διεξάγονται οι αγώνες.
Ενδεικτικό του τεράστιου όγκου πληροφοριών που διαχειρίζεται το software, της αξιοπιστίας, και της ταχύτητας του, είναι το γεγονός πως οι ολυμπιακοί αγώνες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο logistics project στον κόσμο μετά τον αμερικανικό στρατό.
Η σήμανση όλων των προϊόντων πραγματοποιείται με εκτύπωση barcode ετικετών, οι οποίες παράγονται από τον εκτυπωτή Datamax DMX-I-4208 που θα συνοδεύουν τα προϊόντα στις μετακινήσεις τους.
Τα φορητά τερματικά βιομηχανικού τύπου που θα χρησιμοποιηθούν και η ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ barcode solutions S.A. θα εγκαταστήσει, είναι της Unitech με ενσωματωμένο barcode scanner, μέσω των οποίων οι εργαζόμενοι θα υλοποιούν τις διαδικασίες που απαιτούνται.