Δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στη Sunlight

 

Σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, υπεγράφη στις 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα, δανειακή σύμβαση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την εταιρία παραγωγής εξειδικευμένων μπαταριών Sunlight, μέλος του Olympia Group.

Τα κεφάλαια αυτά θα αξιοποιηθούν από τη Sunlight στην προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, θα ενισχύσουν την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, ενώ θα ενισχύσουν και το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας. Συνολικά, η νέες αυτές επενδύσεις θα προσφέρουν στη Sunlight τη δυνατότητα να επεκτείνει την παραγωγική δυναμική του εργοστασίου της στην Ξάνθη.

Λεζάντες φωτογραφιών: PeterJacobs, Head of Investment Team for Greece, EIB και Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Sunlight

Έτσι το αναβαθμισμένο πλέον εργοστάσιο της εταιρείας, αναμένεται (όταν ολοκληρωθούν σε αυτό οι εργασίες αποκατάστασης και επέκτασης του) να καταστεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών μολύβδου-οξέος στην Ευρώπη, μειώνοντας τα κόστη παραγωγής και επιταχύνοντας το άνοιγμα των εξαγωγών σε νέες αγορές.

Στόχο που άλλωστε υπογράμμισε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight, Βασίλης Μπίλλης κατά την παρουσίαση της συμφωνίας στην ειδική εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επιτρέψει στη Sunlight να προωθήσει την καινοτομία και να ενισχύσει την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας που είναι κρίσιμης σημασίας για τους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των προμηθειών, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των τηλεπικοινωνιών».

 

Άκης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒ, PeterJacobs, Head of Investment Team for Greece, EIB, Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Κώστας Καραφωτάκης, Αντιπρόεδρος, Όμιλος Olympia, Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Sunlight και Γιάννης Καραγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Όμιλος Olympia

Ενώ τέλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Jonathan Taylor, παρουσίασε από τη μεριά του την «μεγάλη εικόνα», τονίζοντας πως: «Η καινοτομία στον χώρο των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, είναι καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας σε διάφορους τομείς, προσφέροντας στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας».