«Ασφυξία» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων

Φορτία χιλιάδων τόνων, κυρίως νικελίου και χαλυβουργικών υλών, με προορισμό τις βιομηχανίες των Σκοπίων παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του συνεχιζόμενου αποκλεισμού του τελωνείου των Ευζώνων από τους αγρότες.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση το λιμάνι θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι – λόγω και της έλευσης περισσότερων πλοίων αυτή την εβδομάδα – δεν θα υπάρχει πλέον ούτε ένα ελεύθερο κρηπίδωμα για εναπόθεση φορτίων, εξαιτίας των συσσωρευμένων πρώτων υλών.

Απεύθυνε έκκληση στους αγρότες να αλλάξουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους για παράδειγμα με ωριαίους ή δίωρους αποκλεισμούς, αντί των διαρκών «μπλόκων», ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία άλλων κλάδων, που επίσης πιέζονται από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα». Εξέφρασε την ανησυχία του αν ο αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων από αγρότες δεν λήξει άμεσα, η λειτουργία του συμβατικού λιμανιού, όπου και εναποτίθενται τα χύδην φορτία, θα καταστεί αδύνατη σε λίγες ημέρες από σήμερα.