Από την Μυτιληναίος η κατασκευή των τεχνικών υποδομών του Θριασίου

Η εταιρεία Μυτιληναίος, αναλαμβάνει την κατασκευή των τεχνικών υποδομών για το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου.

Η επιλογή του Ομίλου Μυτιληναίος για την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου, το οποίο έχει αναλάβει να αναπτύξει και να εκμεταλλεύεται για τα επόμενα 60 χρόνια η κοινοπραξία των εταιρειών ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και Goldair, αποτέλεσε προφανώς δευτερεύουσα επιλογή καθώς δεν τελεσφόρησε η αρχική συμφωνία με την εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης των 588 στρεμμάτων υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της εταιρείας ΘΕΚ Α.Ε. που θα υλοποιήσει το έργο και στην οποία συμμετέχουν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με ποσοστό 80% και η Goldair με 20%.

Αξίζει να σημειωθεί – όπως χαρακτηριστικά γράφηκε και στη Ναυτεμπορική- πως η κατασκευαστική περίοδος μειώθηκε από τα δέκα χρόνια που ήταν αρχικά σε έξι, λόγω και των καθυστερήσεων στην έναρξη υλοποίησης των εργασιών. Η πρώτη φάση του έργου είναι κόστους 60 εκατ. ευρώ, έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια και προβλέπει την ανάπτυξη του 50% των κτηρίων, ήτοι περίπου 120.000 τ.μ. Η δεύτερη φάση του έργου, με την οποία θα ολοκληρωθεί, προβλέπει την ανάπτυξη των υπολοίπων κτισμάτων.