Αποτελέσματα πρώτης αξιολόγησης «Βραβείου Μεταφορών Δημητρίου Τσαμπούλα» από τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της πρώτης περιόδου (ακαδημαϊκού έτος 2016-2017) του Βραβείου Μεταφορών Δημητρίου Τσαμπούλα. Πρόκειται για τέσσερις διαγωνιζόμενους και ομάδες διαγωνιζομένων, οι οποίοι προκρίθηκαν στο δεύτερο και τελικό στάδιο του διαγωνισμού, ως εξής:

1. Ομάδα Εργασίας:

• Αναγνωστόπουλος Απόστολος – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.

• Κουτρουμπής Νικόλαος – Τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών Α.Π.Θ.

2. Καραμίγκου Άννα – Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου

3. Ομάδα Εργασίας:

• Παλαιολόγου Χριστίνα – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

• Μπαρουξή Αγγελική – Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Α.Π.Θ.

4 . Παπουλάκος Κωνσταντίνος – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

O Ε.Ε.ΣΥ.Μ. θεσμοθέτησε από φέτος ετήσιο Βραβείου Μεταφορών Δημητρίου Τσαμπούλα, προς τιμήν του εκλιπόντος Καθηγητή του Ε.Μ.Π., στενού συνεργάτη του Συνδέσμου καθώς και των Ελληνικών Επιμελητηρίων, σε μία πράξη αναγνώρισης του πολυετούς έργου και της σημαντικής προσφοράς του Καθηγητή στον τομέα των ελληνικών μεταφορών.

Το θέμα της τρέχουσας περιόδου του διαγωνισμού είναι η «Εξέταση προοπτικών αξιοποίησης της ανενεργού Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου Κορινθίας και μετατροπής της σε Εμπορευματικό Σταθμό Συνδυασμένων Μεταφορών». Οι εργασίες αναμένεται να παραδοθούν από τους διαγωνιζόμενους έως τις 15 Μαΐου 2017, προκειμένου να αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί από τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ. στην οποία συμμετέχουν Καθηγητές Πανεπιστημίων και Επιμελητηριακοί.

Το Βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο, κατόπιν διαγωνισμού, στην καλύτερη εργασία που θα εκπονηθεί από φοιτητή, ομάδα φοιτητών, ή νέους αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών ή Τμημάτων σχετικών με τον κλάδο των Μεταφορών. Το πρώτο βραβείο, που είναι χορηγία του Επιμελητηρίου Κορίνθου και είναι χρηματικό, θα παραδοθεί στον πρώτο νικητή ή νικήτρια ομάδα διαγωνιζομένων, ενώ προβλέπονται και δύο έπαινοι για το δεύτερο και τρίτο νικητή ή νικήτρια ομάδα.

Ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε από τα Ελληνικά Επιμελητήρια το 1995 και λειτουργεί στο πλαίσιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Σύμφωνα με το Καταστατικό του, στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στον τομέα των μεταφορών μεταξύ των Ελληνικών Επιμελητηρίων, την προσφορά βοήθειας στις συνολικές εθνικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Μεταφορικών Συστημάτων και τη μελέτη συγκεκριμένων ζητημάτων μεταφορών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.