Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 2ου National Procurement Awards 2024 – Δείτε τους νικητές

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών (ΕΙΠ), απονεμήθηκαν τα βραβεία του 2ου National Procurement Awards 2024, τα οποία αποσκοπούν στην ανάδειξη της αριστείας που κατακτιέται με την εφαρμογή καινοτομιών, σύγχρονων τεχνολογιών και βέλτιστων πρακτικών στο πεδίο των Προμηθειών και ταυτόχρονα στοχεύουν στην αναγνώριση και προβολή των επιτευγμάτων των επαγγελματιών εφοδιασμού. Η απονομή των Πανελλήνιων Βραβείων Προμηθειών διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Προμηθειών (ΕΙΠ), μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αγορών και Διοίκησης Εφοδιασμού (IFPSM), και την εταιρεία Humantec.

Η λίστα των νικητών ανά κατηγορία
  1. Κατηγορία “Procurement Transformation Award”
  • Χρυσό – ΔΕΗ Α.Ε.
  • Ασημένιο – ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CEPAL Hellas
  • Χάλκινο – ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.
  • Τιμητική Διάκριση – ELVAL

Procurement Transformation Award: Ως μετασχηματισμός των προμηθειών ορίζονται οι οργανωτικές αλλαγές που επικεντρώνονται σε τεχνολογικές ή IT στρατηγικές με σκοπό την επίτευξη σημαντικών και μακροπρόθεσμων βελτιώσεων της διοίκησης και των διαδικασιών των προμηθειών και του εφοδιασμού.

  1. Κατηγορία “Procurement Excellence Award”
  • Χρυσό – FOOD PLUS SA (KFC GREECE)
  • Ασημένιο – ALPHA BANK
  • Χάλκινο –  ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Procurement Excellence Award: Η αριστεία στις προμήθειες σχετίζεται άμεσα με την ευθυγράμμιση των στρατηγικών και των προγραμμάτων προμηθειών με τους γενικούς στόχους του οργανισμού. Αποσκοπεί στην αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων και στην εφαρμογή πρακτικών με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης. Το παρόν βραβείο στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας της συνεισφοράς του τμήματος των προμηθειών στη δημιουργία αξίας για την επιχείρηση.

  1. Κατηγορία “Procurement Team Award”

Χρυσό – Διοικητική Ομάδα Προμηθειών ΔΕΗ Α.Ε.

Procurement Team Award: Η ομαδική εργασία είναι ζωτικής σημασίας για την αποδοτική λειτουργία των προμηθειών. Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα μιας εστιασμένης και ενοποιημένης προσέγγισης στις προμήθειες. Ως ομάδα ορίζουμε τα στελέχη που συνεργάζονται για την επίτευξη του ίδιου στόχου ή σκοπού.

  1. Κατηγορία “Procurement Skills & Development Award”

Χρυσό – Ομιλική Γενική Διεύθυνση Προμηθειών ΔΕΗ Α.Ε.

Procurement Skills Development Award: Το βραβείο στοχεύει στην ανάδειξη των ενεργειών και δράσεων που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις, με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων, ώστε να βελτιώσουν την απόδοση του τμήματος Προμηθειών και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

  1. Κατηγορία “Procurement Environmental & Social Impact Award”

Χρυσό – Sani/Ikos Group

Procurement Environmental & Social Impact Award: Με τον όρο βιώσιμες προμήθειες αναφερόμαστε στην κάλυψη των προμηθευτικών αναγκών για πρώτες ύλες, προϊόντα, εξοπλισμό και υπηρεσίες μέσα από πρακτικές περιβαλλοντικά φιλικές, κοινωνικά υπεύθυνες και ηθικές. Το θεσπιζόμενο βραβείο στοχεύει στην αναγνώριση της συνεισφοράς της λειτουργίας των προμηθειών στην βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων.

  1. Κατηγορία “Procurement Manager of the Year”

Γιώργος Δημητριάδης, Director – Centralized Procurement & Outsourcing Services

Procurement Manager of the Year Award: Το παρόν βραβείο απονέμεται σε Procurement Manager με εξαιρετικές ικανότητες ηγεσίας και επίλυσης προβλημάτων, που μέσα από την επαγγελματική του πορεία και τα επιτεύγματά του αποδεδειγμένα συνεισφέρει στην διαρκή βελτίωση της εταιρείας του αλλά και του τομέα των προμηθειών.

  1. Τιμητικές Διακρίσεις
  • Τιμητική Διάκριση στον κ. Χρίστο Χρίστου προς αναγνώριση της συνεισφοράς του ως Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Προμηθειών της εταιρείας Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ
  • Τιμητική Διάκριση στην κα Ελένη Πάντου προς αναγνώριση της συνεισφοράς της ως Υπεύθυνη του τμήματος Αγορών – Προμηθειών της εταιρείας ΕΛΣΑ – SILGAN METAL PACKAGING A.E.