Απευθείας σύνδεση Αθήνας με Πεκίνο από τις 30 Σεπτεμβρίου

Με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα θα συνδέει η Air China την Αθήνα με το Πεκίνο, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο με αεροσκάφη Airbus 330 – 200 και θα αντικαταστήσουν τη γραμμή Πεκίνο-Μόναχο-Αθήνα που είναι σε λειτουργία τα τελευταία επτά έτη.

«Η απευθείας σύνδεση Πεκίνου – Αθήνας αποτελεί ορόσημο, όχι μόνο για την Air China, αλλά ευρύτερα για την στρατηγική σχέση Ελλάδας – Κίνας. Η από καιρό αναμενόμενη έναρξη των απευθείας πτήσεων μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας στις 30 Σεπτεμβρίου θα συμβάλει στην ενίσχυση του καθεστώτος της Ελλάδας ως εξέχοντος κόμβου εμπορικών μεταφορών και ελκυστικού προορισμού για τους Κινέζους τουρίστες» τόνισε ο Ζου Σιαολί, πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης δήλωσε για την έναρξη των τακτικών απευθείας δρομολογίων μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και καλωσορίζουμε τις απευθείας αυτές πτήσεις και έχουμε σημαντικές προσδοκίες από την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ελλάδας».

Ο γενικός διευθυντής της θυγατρικής της Air China στην Αθήνα, Κιάο Σουβέν, εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα, χάρη σε αυτήν την εξέλιξη, ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα θα διπλασιαστεί. «Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν καλές σχέσεις. Η κινεζική και η ελληνική κυβέρνηση έχουν εδραιώσει αυτήν τη σχέση, ώστε να φέρουν περισσότερους Κινέζους επισκέπτες στην Ελλάδα. Θέλουμε επίσης να φέρουμε περισσότερους Έλληνες στην Κίνα. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Αργότερα, η κινεζική αεροπορική εταιρεία Air China είναι πολύ πιθανό να ενισχύσει και με τρίτο εβδομαδιαίο δρομολόγιο τη σύνδεση του Πεκίνου με την Αθήνα.