Ανυπομονεί η αγορά για την Έκθεση “Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics” 2021 – Τι έδειξε η μέτρηση επισκεψιμότητας

Έρευνα για την δυνητική επισκεψιμότητα της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Οκτωβρίου 2021, στο Metropolitan Expo, με μεγάλη συμμετοχή της αγοράς, πραγματοποίησε η διοργανώτρια εταιρεία O.MIND CREATIVES στα μέσα Ιουνίου, για να σφυγμομετρήσει τις προθέσεις των επαγγελματιών για επιστροφή στην κανονικότητα με επίσκεψη στην έκθεση και τις δια ζώσης συναντήσεις με συνεργάτες και πελάτες. Κάποια σημαντικά αποτελέσματα ανέδειξε η έρευνα όπως περιγράφονται παρακάτω.

Το 88,64% δηλώνει ότι θα επισκεφθεί στην έκθεση, ένα ποσοστό 9,36% δεν έχει αποφασίσει, ενώ ένα μόλις 2% δηλώνει ότι δεν θα παραβρεθεί το 3ημερο στην έκθεση.

Το 84,10% δηλώνει ότι η διοργάνωση της έκθεσης έχει να προσφέρει πολύ θετικά οφέλη στην αγορά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο lock down.

Οι επαγγελματίες πιστεύουν ότι η έκθεση και η δια ζώσης επικοινωνία, έχει πολλά να δώσει στην αγορά και στον τομέα της επιχειρηματικότητας, αλλά και στον τομέα της ψυχολογικής βελτίωσης. Τις παρακάτω απαντήσεις έδωσαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα με μεγαλύτερο ποσοστό να συγκεντρώνει το Α και να ακολουθούν τα υπόλοιπα

Α. Θα βελτιωθεί η ψυχολογία σε όλους και θα ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα

Β. Θα δει κάποιος νέες ιδέες από την έκθεση και θα προχωρήσει σε επενδύσεις

Γ. Θα αποτελέσει την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα

Δ. Θα επισκεφθεί συνεργάτες του και θα προχωρήσουν συνεργασίες που ήταν στάσιμες

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

➡️Μέσος όρος επισκεπτών έκθεσης : 16.000 επαγγελματίες

➡️Θέση στην εταιρεία

41% Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων

59% Στελέχη και προσωπικό

Δείτε αναλυτικά παρακάτω infographic τα στοιχεία που κατέγραψε η μέτρηση, που καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς για την 8η -κατά σειρά- αναγνωρισμένη και βραβευμένη έκθεση “Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo”.

Η Έκθεση πραγματοποιείται παράλληλα τις ίδιες ημερομηνίες με την έκθεση επεξεργασίας τροφίμων MDF EXPO (MEAT/DAIRY/FROZEN). Οι επισκέπτες αυτής της έκθεσης, θα μπορούν να επισκεφθούν και την MDF. Στο ερώτημα εάν θα επισκεφθούν την έκθεση, το 66% δηλώνει ότι επιθυμεί να την επισκεφθεί.

Η πλειοψηφία της αγοράς επιθυμεί να επανεκκινήσουν οι εκθέσεις, και οι επικοινωνίες των επιχειρήσεων να γίνονται δια ζώσης. Οι υπηρεσίες και οι λύσεις που προσφέρουν στην αγορά οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εφοδιαστική αλυσίδα, κάθε άλλο παρά πτώση είχαν το τελευταίο διάστημα, κάτι που δείχνει την αναγκαιότητα της αγοράς αυτής στην οικονομία και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων.

Η πανδημία δεν αποτελεί εμπόδιο για νέες συνεργασίες, και μπορούν οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν για ένα διάστημα σε αυτές τις προσωρινές συνθήκες. Εμφανές είναι το συμπέρασμα από την ανάλυση της έρευνας, ότι ο φόβος της προηγούμενης περιόδου μένει πίσω, και όλοι εργάζονται σε μια κανονικότητα πλέον.

Ταυτότητα έρευνας:

Δείγμα: Επισκέπτες των 2 προηγούμενων διοργανώσεων (710 απαντήσεις)

Ημερομηνία διεξαγωγής: 14 – 18 Ιουνίου

Τρόπος διεξαγωγής: Ηλεκτρονικές απαντήσεις, μέσω πλατφόρμας “Survey Monkey”