Αμερικανικό ενδιαφέρον για σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με τη Μαύρη Θάλασσα

 

Κοινοπραξία επενδυτών από την Αμερική έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υλοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με άλλα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του Thessaloniki Summit ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Θα πρέπει να γίνει πράξη η σιδηροδρομική πεδινή χάραξη Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Αλεξανδρούπολης, ενώ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να συνδεθεί με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας» ανέφερε, κατά την ομιλία του, ο υπουργός και τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία διασύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

Από την άλλη, όπως ανέφερε ο υπουργός, η νέα σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αργεί, καθότι δεν υπήρχαν μελέτες και ως εκ τούτου θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να ωριμάσει το έργο. Λόγω, πάντως, των μεγάλων καθυστερήσεων στα σιδηροδρομικά  – και όχι μόνο – έργα ο υπουργός ανέφερε ότι θα υιοθετηθεί ένα νέο μοντέλο, θα δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να μπορούν να υλοποιούν μεγάλα έργα στη χώρα μας.