Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Scania, στο «τιμόνι» ο Martin Lundstedt
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Scania διόρισε τον Martin Lundstedt ως νέο πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Scania AB. Θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και διαδέχεται τον Leif Östling, ο οποίος διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.Επιπρόσθετα, κάποιες ακόμα αλλαγές θα γίνουν και στο διοικητικό συμβούλιο της Scania, με ισχύ από την ίδια ημερομηνία.Ο Martin Lundstedt έχει Master of Science και είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Franchise και Πωλήσεων στο εργοστάσιο της Scania. Εργάζεται στην εταιρεία από το 1992 και κατείχε διάφορες ανώτερες θέσεις συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής βιομηχανικών επιχειρήσεων στην Scania Γαλλίας από το 2001 έως το 2005 και ανώτερος αντιπρόεδρος στο τομέα των φορτηγών μέχρι και το 2007, όπου ανέλαβε την τρέχουσα θέση του.
Στο διοικητικό συμβούλιο της Scania, εκτός από τον Martin Lundstedt, ο JanYtterberg, επικεφαλής οικονομικός διευθυντής και ο Christian Levin, διευθυντής Πωλήσεων και Υπηρεσιών Διαχείρισης, παραμείνουν στις σημερινές τους θέσεις. Επίσης, ο Per Hallberg, σήμερα επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης & Προμηθειών, διορίστηκε επικεφαλής Παραγωγής και Logistics. Στη νέα του θέση, διαδέχεται τον Anders Nielsen, ο οποίος διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της MAN Truck & Bus AG.
Νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και επικεφαλής της Έρευνας & Ανάπτυξης θα είναι ο Δρ Harald Ludanek. Ο κ. Ludanek έχει διδακτορικό στη Μηχανολογία και είναι σήμερα επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης των οχήματος στην Volkswagen AG. Ο κ. Henrik Henriksson διορίστηκε νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και επικεφαλής του τμήματος Franchise και Πωλήσεων Εργοστάσιου, διαδεχόμενος τον Martin Lundstedt. Ο κ. Henriksson έχει Bachelor of Science και είναι επί του παρόντος ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος Φορτηγών της Scania.
Σε νέα θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή και η κ. Andrea Fuder που διορίστηκε επικεφαλής των Αγορών. Η κ. Andrea Fuder έχει Master of Science και πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και είναι σήμερα επικεφαλής της ομάδας Εσωτερικών Αγορών της Volkswagen AG.
ο κ. Kent Conradson διορίστηκε γενικός διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού. Με Bachelor of Science είναι σήμερα ανώτερος αντιπρόεδρος, υπεύθυνος Ανθρωπίνων Πόρων της Scania.
