Έτος “βάσης” για τη Goldair Group το 2017

Ως έτος “βάσης” για τα επόμενα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2017, σε επίπεδο προετοιμασίας εμπορευματικών δραστηριοτήτων για το σκέλος αυτό της Goldair Group. Σύμφωνα με στοιχεία που μοιράστηκε με τα ΜΜΕ η ίδια η εταιρεία -και σε ό,τι αφορά στο εμπορευματικό σκέλος της-, η Goldair Cargo, φέρεται να συνέχισε και το 2017 τη δυναμική και σταθερή πορεία της παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Με γνώμονα τη διαρκή εξέλιξη η εταιρεία, πιστή στο όραμά της να καταστεί η χώρα μας διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- κατάφερε να ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό του εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. και να ανακηρυχτεί ως οριστικός ανάδοχος από την ΓΑΙΑΟΣΕ. Παράλληλα, προωθήθηκε η σύμβασης παραχώρησης και οι λοιπές συμβάσεις στο ελεγκτικό συνέδριο για έγκριση πριν την υπογραφή και κύρωσή της από τη Βουλή.

Η κοινοπραξία Goldair Cargo – ETBA ΒΙ.ΠΕ. υπολογίζεται σε βάθος 10ετίας θα ολοκληρώσει στο Θριάσιο την κατασκευή 240.000 τ.μ. στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων, ξεκινώντας την υλοποίηση της κατασκευής εντός του 2018 για τα πρώτα 120.000 τ.μ.

Παράλληλα, το έτος που κλείνει, η Rail Cargo Logistics Goldair, ολοκλήρωσε μέσα στο 2017 την πλήρη αδειοδότηση της από τη ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) και με την υπογραφή της σύμβασης πρόσβασης με τον ΟΣΕ, κατάφερε να είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα που με δικά της μέσα, κάνει χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου. Η εταιρεία προτίθεται στην πρώτη φάση λειτουργίας να διαθέσει 4 λοκομοτίβες, 2 ηλεκτρικές και 2 πετρελαιοκίνητες καθώς και 160 βαγόνια μεικτού τύπου. Η πλειοψηφία του τροχαίου υλικού θα έρθει από το δίκτυο των αυστριακών σιδηροδρόμων και θα αποτελεί πάγιο της ελληνικής εταιρείας. Οι λοκομοτίβες θα ενοικιαστούν αρχικά από την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Καθώς οι ανάγκες για το έργο της εταιρείας θα επεκτείνονται, υπάρχει δέσμευση των μετόχων της για περαιτέρω επένδυση σε τροχαίο υλικό.

Ένας από τους βασικούς στόχους της Rail Cargo Logistics Goldair είναι να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού έργου στην χώρα. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των μηχανοδηγών και του υπόλοιπου προσωπικού, η εταιρεία καλείται να συμβάλει στην ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών προσφέροντας  καινοτόμες λύσεις στον τρόπο μεταφοράς.

Μία από αυτές ακούει στο όνομα Innovated Semi Trailer Transfer (Μεταφορά Φορτηγών με Τραίνο). Η μέθοδος αυτή θα συμβάλει στην μείωση του κόστους και της ρύπανσης και θα αυξήσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία στη μεταφορά εμπορευμάτων.