Χρ. Σταϊκούρας: Στις Μεταφορές η Ελλάδα μπορεί να καταστεί κομβικός “παίκτης” στη ΝΑ Ευρώπη

Η ολοκλήρωση των νέων υποδομών στις οδικές και σιδηροδρομικές Μεταφορές θα ενισχύσει τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη και στα Βαλκάνια, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του σε οικονομική εφημερίδα.  «Αξιοποιούμε τη στρατηγική σημασία που έχουν τα μεγάλα λιμάνια της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά και τη δυναμική των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων και επενδύουμε στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει την ισχυρή βούληση να υλοποιηθούν οι αναγκαίες υποδομές, ώστε σε τέσσερα χρόνια να ενισχυθεί η γεωπολιτική και γεωοικονομική θέση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά με την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει την αύξηση της ετήσιας χρηματοδότηση στον ΟΣΕ από τα 45 εκατ. ευρώ στα 75 εκατ. Ευρώ, μέσα από την υπογραφή της συμβατικής συμφωνίας, η οποία, θέτει, ταυτόχρονα, ένα πλαίσιο εποπτείας και μετρήσιμων αποτελεσμάτων από την πλευρά του Οργανισμού.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προαναγγέλλει ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αποδοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα σηματοδότησης, από Οινόη μέχρι Τιθορέα, με το οποίο ολοκληρώνεται η υλοποίηση της σχετικής σύμβασης που αφορά στην εγκατάσταση σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στο δίκτυο.