Τα Logistics & η Εφοδιαστική Αλυσίδα έλαμψαν μέσα από την 6η Διεθνή Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics 2017»

Τον καλύτερο οιωνό αναφορικά με το μέλλον του κλάδου εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, αποτέλεσε η έναρξη της 6ης Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics 2017» και της 1ης «Cargo Truck & Van”, που διοργανώνεται από την o.mind Creatives και το Supply Chain & Logistics magazine, στο Metropolitan Expo, και αποτελεί το σταθερό διετές ραντεβού της αγοράς logistics ανελλιπώς από το 2007.

Πάνω από 200 εκθέτες και στις δύο εκθεσιακές αίθουσες, υποδέχονται από το Σάββατο το πρωί τους ήδη 10.000 επισκέπτες, που θέλουν να λάβουν πληροφορία για παροχή μεταφορικών υπηρεσιών, αστικών διανομών, προϊόντα material handling για τις αποθήκες τους, τεχνολογίες μεταφορών και ITS, ενώ το ενδιαφέρον είναι εξίσου μεγάλο και στην αίθουσα της Cargo Truck & Van Expo, όπου μια σειρά εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του επαγγελματικού οχήματος, εκθέτουν νέα μοντέλα αλλά και λύσεις για τους επαγγελματίες των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Τα βλέμματα έχουν σαφώς κλέψει οι τεχνολογίες που αφορούν στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των μεταφορών, ενώ η ιδιαίτερα αυξημένη ροή στα εκθεσιακά περίπτερα που αφορούν σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες προς αυτό που ονομάζεται «Εφοδιαστική Αλυσίδα Αξίας», αναδεικνύει τις μελλοντικές τάσεις και δυνατότητες αυτής της αγοράς.

Το στίγμα δόθηκε ήδη από το Σάββατο, με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Νικόλαο Μαυραγάνη, να εγκαινιάζει την έκθεση και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή να παρίσταται και να χαιρετά τις συνεδριακές εκδηλώσεις LOGI.C που διεξάγονται στο πλαίσιο της έκθεσης. Και οι δύο ως εκπρόσωποι της επίσημης πολιτείας, εξήραν τη σημασία του κλάδου logistics και επεσήμαναν όχι μόνο την ανάγκη διασύνδεσής του με την κορωνίδα της ελληνικής οικονομίας που είναι η ναυτιλία, αλλά και με τους υπόλοιπους κρίκους της βιομηχανίας. Ο κ. Μαυραγάνης, μίλησε για την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας στα αιτήματα του κλάδου, μέσω της τελωνειακής απλοποίησης, των θυρών x-rays που ήδη έχουν παραγγελθεί και εγκαθίστανται στα κομβικά τελωνεία της χώρας, ώστε να εξυπηρετηθεί άμεσα το διεθνές διαμετακομιστικό εμπόριο, ενώ επεσήμανε και την άμεση νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου του, για επιδότηση διπλού κινητήρα καυσίμων στα βαρέα οχήματα και στους εταιρικούς στόλους. Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας κ Κουρομπλής, εξήρε την θεματολογία των συνεδριακών εκδηλώσεων LOGI.C και την προσπάθεια που γίνεται -ίσως για πρώτη φορά- πραγματικής διασύνδεσης της αγοράς Ναυτιλίας με αυτή των Logistics, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο είναι ανοικτό σε όποια πρόταση διευκολύνει την άμεση μετατροπή της χώρας σε Διεθνή Εμπορευματικό Κέντρο.

Το τελευταίο αυτό σημείο αναλύθηκε διεξοδικά και το πρωί της Κυριακής σε μια κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα, κατά την παρουσίαση στο πλαίσιο των LOGI.C, των αποτελεσμάτων της κοινής μελέτης της ΕΥ Ελλάδος και της o.mind Creatives, με τίτλο «Ελλάδα – Ένα Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο», όπου παράλληλα παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία MARITIME HELLAS, με τον εκπρόσωπο της «οικογένειας» της Cosco-PCT-PCDC κ. Βαμβακίδη, να δηλώνει ότι και εκείνη θα ενταχθεί στην εθνική προσπάθεια έχοντας ήδη καταθέσει αίτηση για να γίνει μέλος του MARITIME HELLAS. Τα αποτελέσματα της μελέτης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στον δικτυακό τόπο www.supply-chain.gr/ αλλά και στο site της EY Eλλάδος.

Η 6η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και η 1η «Cargo Truck & Van» συνεχίζονται μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας με Β2Β συναντήσεις μεταξύ διεθνών και εγχώριων buyers και των εκθετών. Η διοργανώτρια εταιρεία ανανέωσε το εκθεσιακό ραντεβού με εκθέτες και επισκέπτες για την 7η Έκθεση, στις 2-3-4 Νοεμβρίου του 2019!