Συνεργασία Maersk – DP World για απαλλαγή των logistics από τον άνθρακα

Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν προκειμένου να παράσχουν υπηρεσίες και να εργαστούν προς ένα κοινό στόχο απαλλαγής από ανθρακούχες εκπομπές στις υπηρεσίες logistics, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Φαίνεται πως η νέα στρατηγική αυτή θα δημιουργήσει νέες διαδικασίες για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και έτσι αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε ταχύτερος χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών καθώς και σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Οι πελάτες της Maersk θα επωφεληθούν από πληροφορίες που θα μεταβιβάζονται από την DP Word σε πραγματικό χρόνο και έτσι θα σχεδιάζονται καλύτερα οι αλυσίδες εφοδιασμού με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Το Jebel Ali Port πρόκειται για κορυφαίο διεθνές λιμάνι, το οποίο βρίσκεται και σε ιδανική τοποθεσία για να εξυπηρετεί τον εμπορικό διάδρομο Ανατολής Δύσης, καθώς συνδέεται με 150 πόλεις παγκοσμίως. Η μείωση των εκπομπών άνθρακα είναι κοινός στόχος και για τις δύο εταιρείες και αντικατοπτρίζει το σκεπτικό με το οποίο βλέπουν το μέλλον της βιομηχανίας. Ο στόχος είναι η μείωση κατά σχεδόν 700 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο ίδιος ο στόχος αποτελεί πρόκληση.

Η Maersk έχει τη φιλοδοξία να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2040 σε ολόκληρη την επιχείρηση με νέες τεχνολογίες, νέα πλοία και πράσινα καύσιμα. Η DP World έχει δεσμευτεί να γίνει μια επιχείρηση με ουδέτερη εκπομπή άνθρακα έως το 2040 και μια επιχείρηση καθαρού μηδενικού άνθρακα έως το 2050.