Συνεργασία EEL – ΥΠΕΝ για το άρθρο 20 του Κλιματικού Νόμου

Μια νέα συνεργασία ξεκίνησε για την EEL και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) μετά την διεξαγωγή του πρόσφατου webinar για την εφαρμογή του Κλιματικού Νόμου και συγκεκριμένα του Άρθρου 20 που αφορά τις επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το πολυάριθμο κοινό που συμμετείχε στο webinar που διοργάνωσε η EEL, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για τις υποχρεώσεις υπολογισμού και επαλήθευσης του ανθρακικού αποτυπώματος καθώς και για το ψηφιακό εργαλείο που παρέχεται από το ΥΠΕΝ για τους αναγκαίους υπολογισμούς.

Στο πλαίσιο του webinar, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με σχόλια και ερωτήσεις προς τους ομιλητές που είχαν προσκληθεί.

Η ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά τις επιχειρήσεις είναι ότι δεν προβλέπεται η επιβολή προστίμου στην υποβολή της έκθεσής τους για το έτος 2022.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την συμφωνία συνεργασίας της EEL και του ΥΠΕΝ για την ανταλλαγή απόψεων, στοιχείων ή/και ερωτημάτων για την εφαρμογή του νόμου στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.