Συναντήσεις ΣΥΝΔΔΕ&L με φορείς και εταιρείες της Βορείου Ελλάδας

 

Τη βούληση του να έχει στενότερες επαφές με φορείς, εταιρείες και παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics (ΣΥΝΔΔΕ&L) κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων των μελών του ΔΣ (κ.κ. Εμ. Βιτσαρά- Πρόεδρο ΔΣ, Γ. Γαβριηλίδη – Α’ Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Γ. Στάμνο – Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Καψής, άνοιξε με επαφές με τις διοικήσεις των  εταιρειών μελών του Συνδέσμου, που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη. Το προεδρείο του ΣΥΝΔΔΕ&L ανέδειξε το ρόλο και τη σημασία της Βόρειας Ελλάδας στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με στόχο τη βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου τόνισε ότι, η εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής προοπτικής αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για την εμπέδωση εμπιστοσύνης και σταθερότητας, που είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για να ξεπεραστεί η κρίση που ταλανίζει τη χώρα. Όπως ήταν φυσικό στην συνάντηση συζητήθηκαν οι συνθήκες ασφυξίας στην πραγματική οικονομία.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι έως τώρα υπήρχαν σχετικά λίγοι τομείς στενών επαφών του Συνδέσμου με την Β. Ελλάδα, η αυξανόμενη όμως αναγνώριση των κοινών προκλήσεων καταδεικνύει ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για αύξηση των επαφών. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καθιερωθούν περισσότερες και στενότερες επαφές. Ένα σημαντικό αρχικό βήμα, όπως ειπώθηκε, θα μπορούσε να είναι η διοργάνωση συνάντησης για τον εντοπισμό των κοινών προβλημάτων και την εξέταση δυνατών τρόπων αντιμετώπισής τους. Εξετάσθηκε επίσης η διοργάνωση τακτικών σεμιναρίων και παρεμφερών εκδηλώσεων με την συμμετοχή οργανώσεων και εταιρειών ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καθημερινή πρακτική και λειτουργία των εταιρειών.