Σημαντική και με παλμό η ελληνική αποστολή logistics στο Μόναχο

Πρέπει να 'χτίσουμε' δυνατά εσωτερικά logistics για να γίνουμε gateway

Σημαντική και με παλμό η φετινή εθνική συμμετοχή στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Transport-Logistic, στο Μόναχο της Γερμανίας, υπό το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Φέτος, η αποστολή υποστηρίζεται από το Enterprise Greece και σε αυτην συμμετέχει και η επίσημη Πολιτεία, μέσω της παρουσίας του Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής.

Κατά την παρουσίαση των ελληνικών logistics, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, πρώτη ημέρα της έκθεσης, σε σχετική συνέντευξη γνωριμίας και αφού παρουσιάστηκαν οι στόχοι της εθνικής συμμετοχής από πλευράς Επιμελητηρίου και του κ. Γ. Στάμνου από την αντίστοιχη ομάδα εργασίας για την εφοδιαστική αλυσίδα, ο κ. Θ. Ζηλιασκόπουλος, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, συνόψισε τους στόχους για την επόμενη 3ετία – 4ετία, επισημαίνοντας: «Είμαστε στο σημείο που πρέπει να αποφασιστούν γενναίες παρεμβάσεις σε επίπεδο χωροθετήσεων Οργανωμένων Υποδοχέων σε Θριάσιο, Φυλή και Γκόνο, ώστε να μπορούμε να υποδεχθούμε σωστά και με αξία διεθνή φορτία».

Στις προτάσεις του Συμβουλίου προς την κυβέρνηση βρίσκονται αξιολογημένες δράσεις για:

  • αναβάθμιση των εθνικών logistics στον Δ. Φυλής
  • δημιουργία και λειτουργία σιδηροδρομικών αποθηκών
  • χάραξη και δημιουργία ξεχωριστής σιδηροδρομικής γραμμής από Θήβα προς Βόλο και Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για εμπορεύματα, ώστε τα 2 τρένα ημερησίως να πολλαπλασιαστούν
  • δημιουργία και πρόσκληση ενδιαφέροντος διεθνούς διαγωνισμού για cargo αεροδρόμιο

Με αυτές τις δράσεις, όπως επισημάνθηκε, θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε σοβαρά τον εθνικό σκοπό μας ως gateway.

Σημαντική παρουσία σε όλα τα press points της έκθεσης έχει και η ειδική έκδοση του SC&L με τίτλο ‘Invest in Greek Logistics’, η οποία διανέμεται και από όλους τους συμμετέχοντες στο ελληνικό περίπτερο.

Κατά την πρώτη ημέρα, υπήρξε υψηλό ενδιαφέρον και πολλαπλά ραντεβού για την εθνική συμμετοχή, που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες έως τις 12 Μαΐου που λειτουργεί η έκθεση.

Στιγμιότυπα από τo Εθνικό Περίπτερο στην διεθνή έκθεση Transport Logistic