«Πράσινο φως»  για τη δημιουργία του Hull Logistics Park στο παλαιό εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο

Το επενδυτικό σχέδιο «Hull Logistics Park» της εταιρείας Streem Development που αφορά στην δημιουργία υπερσύγχρονου συγκροτήματος εφοδιαστικής αλυσίδας και διαμετακομιστικού εμπορίου στον Ασπρόπυργο ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του «Hull LogisticsPark» ανέρχεται στο ποσό των 244.164.841 ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 3.900 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 1.238 κατά τη φάση λειτουργίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Μάς πήρε 4 χρόνια σκληρής δουλειάς και στενής συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με την HIV Capital και διάφορους άλλους εμπλεκόμενους σε αυτό το project, για να φτάσουμε σήμερα εδώ, όπου το μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο της H.I.V στον χώρο του παλαιού εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο μπαίνει πλέον στην τελική φάση υλοποίησης. Μόλις προχθές εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών επενδύσεων και πλέον είμαστε στην διαδικασία εκδόσεων των αδειών λειτουργίας και έναρξης της κατασκευής του. Μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ και θα μετατρέψει την περιοχή του Ασπροπύργου σε ένα τεράστιο κόμβο logistics που θα συμβάλλει στην δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά και στην άνοδο της θέσης της χώρας μας ως προς τη σημασία της στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Κωνσταντίνο Μπήτρο, τον CEO της Stream Global και Stream Development, ο οποίος υπήρξε ο βασικός μας συνεργάτης όλη αυτήν την περίοδο για να φτάσουμε εδώ και να του ευχηθώ σε αυτόν και στην ομάδα του καλή επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε: «Η στρατηγική επένδυση στον Ασπρόπυργο αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στον τομέα των logistics και του ευρύτερου κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας. Πρόκειται για την πρώτη trinodal επένδυση δηλαδή την πρώτη επένδυση που αξιοποιεί τις δυνατότητες του προβλήτα, του τρένου και του αυτοκινήτου. Δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας, ανοίγονται νέες επενδυτικές ευκαιρίες και -το σημαντικότερο όλων- αναβαθμίζεται η ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου».

Ο Managing Director της H.I.G. Capital LLG, κ. Στέλιος Θεοδοσίου, δήλωσε: «Το έργο ανάπλασης του παλιού εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο και μετατροπής του σε σύγχρονο διακομιστικό κέντρο αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της επενδυτικής μας στρατηγικής στον χώρο των logistics στην ευρύτερη περιοχή. Η στρατηγική θέση της Ελλάδος, βρισκόμενη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, στο παγκόσμιο δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας είναι αδιαμφισβήτητη και έργα, όπως αυτό, βοηθούν στο να εδραιώσουν τη χώρα ως σύγχρονο κόμβο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ανασυγκρότηση της εφοδιαστικής υποδομής της χώρας τα επόμενα χρόνια».

Ο CEO της Streem Global και της StreemDevelopment, κ. Κωνσταντίνος  Μπήτρος, ανέφερε: «Έχοντας ολοκληρώσει σημαντικές επενδύσεις σε εταιρείες του κλάδου των logistics προκειμένου να διαμορφώσουμε μια ενιαία πλατφόρμα παροχής ολιστικών υπηρεσιών, η έμφασή μας τώρα στρέφεται στην δημιουργία και την αξιοποίηση υποδομών που θα μάς επιτρέψουν να επεκτείνουμε την ακτίνα δράσης καθώς και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Το έργο στον Ασπρόπυργο, πέρα του ότι αναβαθμίζει όλη την περιοχή, στοχεύουμε στο να αναδειχθεί ως ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, με υψηλή προστιθέμενη αξία για τη χώρα».