Σε μια εκδήλωση με πολύ κόσμο και εξαιρετικό ενδιαφέρον, η ΟΦΑΕ αλλά και οι 6 συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες στο πιλοτικό πρόγραμμα AEOLIX και συγκεκριμένα στο Living Lab 12 που αφορούσε την εφαρμογή ψηφιακής φορτωτικής e-CMR και την καταγραφή των οφελών της για την αγορά, παρουσίασαν στις 17 Ιουλίου τα αποτελέσματα της πολιτικής εφαρμογής.
Το CMR ως απαραίτητο συνοδευτικό έντυπο των διεθνών οδικών μεταφορών, μπήκε σε έναν από τους ευρωπαϊκούς “πιλότους” των συγχρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων, και με την συμμετοχή τόσο υπουργείων, όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων από 21 χώρες, ψηφιοποιήθηκε ώστε να καταγραφεί το όφελος στην ίδια την αγορά.
Όπως παρουσίασαν, τόσο οι εκπρόσωποι του προγράμματος: Θεοδώρος Ζώτος (Project Manager, IRU Projects), Ηρώ Δουμάνη (Γενική Διευθύντρια ΟΦΑΕ), Μαριλένα Αργυρού (υπεύθυνη Ενημέρωσης του Project) αλλά και όσοι ενεπλάκησαν ενεργά στο έργο, ήτοι η κα Σ. Μαραγκάκη, Transport Specialist Nestle Hellas, οι κ.κ. Γ. Σαμαρίδης από την Diakinisis, Μ. Λυκουργιάς από την MedFrigo, Κ. Παπαγεωργίου από την PTL, Κ. Κιαπέκος από την MedFrigo και Γ. Φαρδής από την Sarmed, τα οφέλη της χρήσης ψηφιοποιημένης CMR είναι απτά και μετρήσιμα για τις επιχειρήσεις, βελτιώνοντας την επιχειρησιακή λειτουργία σε ποσοστά πάνω του 80%, μειώνοντας τα λεπτά αναμονής των οδηγών σε… δευτερόλεπτα και εκμηδενίζοντας τα λάθη.
Την εμπειρία τους από την συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα ανέλυσαν και ξένοι εκπρόσωποι, οι κ.κ, Guido Koschany, Επικεφαλής Τμήματος Περιβάλλοντος, Επικινδύνων Εμπορευμάτων και Διαχείρισης Αποβλήτων του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Οδικών Μεταφορών & Logistics, BGL και η κα Roxana Ilie, Υπεύθυνη Ενημέρωσης της Εθνικής Ένωσης Οδικών Μεταφορέων Ρουμανιας- UNTRR.