Οι προκλήσεις & προοπτικές στην εποχή της αβεβαιότητας στο επίκεντρο του 6ου Διεθνούς Logistics Forum των ILME & ELA

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00 – 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το 6ο Διεθνές Logistics Forum με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές στην εποχή της αβεβαιότητας». Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης και το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η αβεβαιότητα αποτελεί κυρίαρχη είδηση το τελευταίο διάστημα, καθώς το γεωπολιτικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις αναταραχές που προκάλεσε η πανδημία, προκαλούν αστάθεια στις αγορές και στις αλυσίδες εφοδιασμού.  Παραδοσιακά, η υψηλότερη αβεβαιότητα καταστέλλει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Για την εφοδιαστική αλυσίδα, η αβεβαιότητα μπορεί να προέρχεται είτε από οικονομική αστάθεια των προμηθευτών είτε από αυξημένη μεταβλητότητα των πελατών της.  Ο συνδυασμός των δύο τάσεων επηρεάζει τον «χρονισμό» των αλυσίδων.  Ποιο είναι το διεθνές περιβάλλον; Ποια είναι η ελληνική πραγματικότητα; Ποιος ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα και της τεχνολογίας; Οι επενδύσεις στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελούν κλειδί για την επιτυχία. Μπορούν οι επενδύσεις να είναι ελκυστικές σε συνθήκες αβεβαιότητας;

Το ILME ανταποκρίνεται στην ανάγκη ενημέρωσης της ελληνικής αγοράς και σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Logistics (European Logistics Association – ELA) διοργανώνει το 6ο Διεθνές Logistics Forum.

Τα συνέδρια ILF διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία με συμμετοχές, οι οποίες ξεπερνούν τα 300 στελέχη -ενδεικτικά στα διαδικτυακά συνέδρια του 2021 και 2022 οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 400- τόσο από την αγορά της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, όσο και από τον ακαδημαϊκό χώρο, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική συμβολή της εκδήλωσης στην διάχυση της τεχνογνωσίας και των τάσεων από ελληνικές και διεθνείς εμπειρίες στο χώρο των Logistics.

Ανάμεσα στους Χορηγούς Επικοινωνίας είναι το Supply Chain & Logistics magazine και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ.