ΜΑΝ ProfiDrive®: Πιστοποιημένη εκπαίδευση διαθέσιμη και στην Ελλάδα

 

Η οικονομία και η ασφάλεια γίνονται όλο και πιο σημαντικές παράμετροι στην καθημερινή λειτουργία ενός φορτηγού, είτε αφορά τον οδηγό, είτε τον υπεύθυνο διαχείρισης στόλου. Οι επιχειρήσεις μεταφορικού έργου δεν μπορούν πια να βασίζονται μόνο στις τεχνολογικές καινοτομίες ενός οχήματος προκειμένου να μειώσουν το συνολικό κόστος κτήσης-χρήσης (TCO-Total Cost of Ownership) ενός φορτηγού. Με το πρόγραμμα MAN ProfiDrive® εδώ και 35 χρόνια, η ΜΑΝ συνεισφέρει σημαντικά στην μείωση αυτού του κόστους και στην υποστήριξη επιχειρηματιών, διαχειριστών στόλου και οδηγών σε πάνω από 67 χώρες στον κόσμο.

Πλέον και η Ελλάδα συγκαταλέγεται στη λίστα με τις χώρες που μπορούν να προσφέρουν το πρόγραμμα ProfiDrive, καθώς από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού το τμήμα Πωλήσεων Φορτηγών-Λεωφορείων της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ είναι πιστοποιημένο με επιτυχία από το εκπαιδευτικό τμήμα της μητρικής εταιρείας MAN Truck & Bus στο πρόγραμμα MAN ProfiDrive®. Έχοντας λάβει την αντίστοιχη εκπαίδευση, το τμήμα Πωλήσεων της ΜΑΝ Ελλάς είναι σε θέση να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει οδηγούς φορτηγών πάνω στις νέες τεχνολογίες κινητήρα και γραμμής κίνησης (MAN Efficient Cruise®, ΜΑΝ BrakeMatic®, MAN EfficientRoll®) και τα πολλαπλά συστήματα ασφαλείας (Lane Guard System, Adaptive Cruise Control, Emergency Brake Assist κτλ.) των φορτηγών MAN.

Πρώτη εκπαίδευση στους οδηγούς της ΑΒ Βασιλόπουλος

Σε συνεννόηση με την αλυσίδα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, η ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ εγκαινίασε και στην Ελλάδα το πρόγραμμα ProfiDrive με τον καλύτερο τρόπο. Το διήμερο 15-16 Μαΐου, δεκαπέντε οδηγοί και προϊστάμενοι του Γραφείου Κίνησης της γνωστής αλυσίδας εκπαιδεύτηκαν από τον κ. Γιάννη Νικολαΐδη, Σύμβουλο Πωλήσεων Νέων Φορτηγών-Λεωφορείων, να οδηγούν οικονομικά εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες των MAN οχημάτων τους.

 

Ο κ. Γιάννης Νικολαΐδης (στα αριστερά), Σύμβουλος Πωλήσεων Νέων Φορτηγών-Λεωφορείων της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ τη στιγμή της απονομής του πιστοποιητικού εκπαίδευσης από τον κ. Andreas Griem, ProfiDrive Trainer, MAN Truck & Bus AG.

 

Η εκπαίδευση, εκτός από το θεωρητικό της μέρος, συμπεριλάμβανε και πρακτική εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, δηλαδή σε συγκεκριμένα δρομολόγια των φορτηγών της αλυσίδας, αποδεικνύοντας στην πράξη την αποδοτικότητα του προγράμματος ProfiDrive. Σημαντικό είναι επίσης ότι, όπως ισχύει για κάθε εκπαίδευση στο MAN ProfiDrive®, οι οδηγοί της ΑΒ Βασιλόπουλος δεν εκπαιδεύτηκαν μόνο στο πρόγραμμα αλλά τους παρουσιάστηκε το σύνολο των προϊοντικών και τεχνικών χαρακτηριστικών των φορτηγών ΜΑΝ.

Διαθέσιμο άμεσα για οποιαδήποτε επιχείρηση εκτελεί μεταφορικό έργο, το πρόγραμμα MAN ProfiDrive® έχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης δύο οδηγών ανά όχημα και πιστοποιεί επίσημα τους εκπαιδευόμενους στην ασφαλή και οικονομική οδήγηση των οχημάτων ΜΑΝ.