Η TÜV AUSTRIA έκλεισε τα 150 της χρόνια

Στις 10 Ιουνίου 2022, 300 καλεσμένοι από τους κλάδους της οικονομίας, της επιστήμης, της έρευνας, της πολιτικής και των αρχών γιόρτασαν τα 150 χρόνια της TÜV AUSTRIA και έζησαν μαζί το μέλλον. Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Alexander Van der Bellen, συνεχάρη τη μεγάλη αυστριακή εταιρεία TÜV AUSTRIA που λειτουργεί εδώ και 150 χρόνια, διασφαλίζοντας την τεχνική ασφάλεια σε όλους τους τομείς της οικονομίας, σε πόλεις, σε κοινότητες, στο εργασιακό και το ιδιωτικό περιβάλλον.

Χωρίς ασφάλεια κανένα καλό μέλλον

Η συντονίστρια της εορταστικής βραδιάς, Lisa Gadenstätter, μίλησε για αυτήν την ιστορία επιτυχίας στο Talk #TÜVAUSTRIA150 με τον Πρόεδρο της TÜV AUSTRIA Εμπορικό Σύμβουλο Johann Marihart και τον Πρόεδρο του Ομίλου TÜV AUSTRIA, Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ Stefan Haas και τον Οικονομικό Διευθυντή Mag. Christoph Wenninger.

Ο Πρόεδρος Marihart τόνισε ότι χωρίς ασφάλεια δεν θα υπήρχε κανένα καλό μέλλον. «Η TÜV AUSTRIA διασφαλίζει αυτή την ασφάλεια, ζει το μέλλον, εξασφαλίζει το μέλλον». Το σημαντικότερο προσόν, σύμφωνα με τον Marihart, είναι οι αφοσιωμένοι εργαζόμενοι του ομίλου εταιρειών, οι γνώσεις και η τεχνογνωσία τους σε όλα τα ζητήματα τεχνικής ασφάλειας. «Για αυτήν την ασφάλεια, πάντα το σκέφτονταν με θάρρος – στην Best Chance και φυσικά στη Worst Case. Με πνεύμα έρευνας και καινοτομίας, πάντα με ατομικές λύσεις, πάντα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πάντα ως συνεργάτης της επιχειρηματικότητας, ως ο Διευκολύνων».

Συνοδοιπόροι νέων τεχνολογιών

Ο Stefan Haas, CEO του Ομίλου TÜV AUSTRIA, σκιαγράφησε την επιχειρηματική συνταγή της επιτυχίας εδώ και 150 χρόνια. «Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος, για να γνωρίζει, τι πραγματικά χρειάζονται οι πελάτες, πού ακριβώς βρίσκονται με την ασφάλειά τους – και καθένας από τους πελάτες μας μεμονωμένα να καλύπτει ανάλογα τις ανάγκες του. Σε έναν περίπλοκο κόσμο που σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει πολύ ασαφής, είναι πάντα καλό να έχει κανείς έναν ικανό συνοδοιπόρο στο πλευρό του. Εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας σε αυτόν τον ρόλο».

Κατά τον Haas, οι ποικίλες δραστηριότητες προσέδωσαν στον όμιλο επιχειρήσεων μεγάλη εμπιστοσύνη. Σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, νομοθετικά σώματα, στην επιστήμη, στην έρευνα, στην διοίκηση, στους καταναλωτές. «Μια εμπιστοσύνη που μας επέτρεψε να αναπτυσσόμαστε συνεχώς και μας έκανε αυτό που είμαστε σήμερα».

3.000 γυναίκες και άνδρες εργαζόμενοι, 60 επιχειρήσεις, 31 χώρες

Ο Christoph Wenninger, CFO του Ομίλου TÜV AUSTRIA, πρόσθεσε πώς το «Living the Future» της TÜV AUSTRIA εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. «Το να σκέφτεσαι μπροστά, να έχεις κατάλληλες λύσεις ή να τις αναπτύσσεις, να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των πελατών – και να την διατηρείς – είναι εφικτό μόνο εάν όλα ταιριάζουν μεταξύ τους εντός της επιχείρησης». Στην TÜV AUSTRIA όλα ταιριάζουν πολύ καλά μεταξύ τους. «Ο Όμιλος επιχειρήσεών μας διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα. Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, με το ομαδικό τους πνεύμα του και το κίνητρό τους, δημιουργούν την προϋπόθεση για να έχουμε μέλλον από το 1872 – έκτοτε σε 31 χώρες και 60 επιχειρήσεις».

Αυτοκρατορική επίσκεψη

Η επίσκεψη του «Αυτοκράτορα Ροβέρτος Χάινριχ Α’» προκάλεσε σάλο και πολύ κέφι στους καλεσμένους. Ο υψηλότατος επισκέπτης έμεινε έκπληκτος και εντυπωσιάστηκε από τη συνεχή περαιτέρω ανάπτυξη του αυστριακού πρωτοπόρου στην ασφάλεια του ατμολέβητα σε μια ψηφιακή, βιώσιμη και καινοτόμο διεθνή επιχείρηση.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το RISE – Remote Inspection System Edge

Σύμφωνα με την περίσταση, ο Stefan Haas, CEO του Ομίλου TÜV AUSTRIA παρουσίασε μια παγκόσμια πρεμιέρα: RISE – Remote Inspection System Edge. Μια λύση υλικού και λογισμικού, η οποία επινοήθηκε, αναπτύχθηκε και εφαρμόστηκε από την TÜV AUSTRIA. Αυτό καθιστά για πρώτη φορά δυνατή την συνεχή παρακολούθηση  βιομηχανικών εγκαταστάσεων, δοχείων πίεσης ή βιομηχανικών εξαρτημάτων. Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης διασφαλίζει επίσης ότι μπορεί να προβλεφθεί η τρωτότητα σε σφάλματα και να πραγματοποιηθούν υπολογισμοί διάρκειας ζωής για τα παρακολουθούμενα εξαρτήματα.

Το επίσημο μέρος του «Living the Future» – TÜV AUSTRIA 150 ολοκληρώθηκε με τη φύτευση μιας αειθαλούς βελανιδιάς στον πράσινο χώρο του Κέντρου Τεχνολογίας & Καινοτομίας της TÜV AUSTRIA από τον Πρόεδρο Johann Marihart και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Stefan Haas και Christoph Wenninger.

Για το ενδιαφερόμενο κοινό είχαν προετοιμαστεί ειδικές περιηγήσεις μέσω του Κέντρου Τεχνολογίας & Καινοτομίας TÜV AUSTRIA με σημαντικά σημεία για δοκιμές, επιθεωρήσεις, έρευνα και ανάπτυξη.