Η RE.DE-PLAN AE CONSULTANTS ανέλαβε και πέτυχε την αδειοδότηση της SARMED A.E. σε χρόνο ρεκόρ

Η εταιρεία SARMED A.E., η οποία κατατάσσεται στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου Logistics της χώρας, είναι ήδη εδώ και 3 μήνες, κάτοχος Άδειας Εγκατάστασης  για τις βασικές υποδομές της στο Τρύπιο Λιθάρι στην Μάνδρα. Την ευθύνη της αδειοδότησης της εταιρείας ανέλαβε και πέτυχε σε χρόνο ρεκόρ η RE.DE-PLAN AE CONSULTANTS που δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια σε υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου και στον τομέα των επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων που τηρούνται για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, η SARMED Α.Ε. φαίνεται να είναι η πρώτη, αν όχι η μόνη και σε κάθε περίπτωση η μεγαλύτερη σε μέγεθος και περιβαλλοντική κατηγορία εταιρεία logistics στην Ελληνική Επικράτεια που διαθέτει άδεια Εγκατάστασης με τη νέα νομοθεσία.

Η νομοθεσία για τη θεσμική αναγνώριση, την οργάνωση και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων logistics (3PL, αποθήκες, κ.λπ.), όπως προβλέπεται στο ν.4302/2014, μόλις ολοκληρώθηκε και έδωσε προθεσμία υπαγωγής και απόκτησης άδειας λειτουργίας στις υπάρχουσες επιχειρήσεις εφοδιαστικής έως 18/01/2020.

Ο Chief Executive Manager της RE.DE-PLAN AE CONSULTANTS κ. Μανώλης Μπαλτάς επεσήμανε: «Οι επιχειρήσεις του τομέα, στο σύνολό τους σχεδόν, δέχτηκαν με ενθουσιασμό τη νέα θεσμική τους αναβάθμιση. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της πρόσφατης νομοθεσίας, αντιλαμβανόμενοι τις δυσχέρειες, τις αναιτιολόγητες απαιτήσεις, το υψηλό διοικητικό κόστος, αλλά και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί, γρήγορα κατέστειλαν τον ενθουσιασμό τους. Και τούτο διότι  ή δεν μπορούν ή «αρνούνται» να αδειοδοτηθούν, έστω και υπό την απειλή εκπνοής της προθεσμίας, προσδοκώντας θεσμική βελτίωση ή παράταση, όπως πάντα συμβαίνει».

Παρ’ όλα αυτά, επιχειρήσεις του κλάδου που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη νέα νομοθεσία, παρά τα κενά και τις ελλείψεις της και μέσω αυτής να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση, ως αδειοδοτημένες εταιρείες που ασκούν τις δραστηριότητές τους νομίμως και με απόλυτο σεβασμό στους περιβαλλοντικούς κανόνες της πράσινης εφοδιαστικής, σπεύδουν γι’ αυτό το σκοπό.

Η RE.DE-PLAN AE CONSULTANTS που ασκεί υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου σε διάφορα πεδία αναγκών των επιχειρήσεων, αθροίζει στο portfolio της εμπειρίας της άλλη μια παραγωγική επαγγελματική δραστηριότητα, αυτή της άμεσης και επιτυχημένης διαχείρισης των αδειοδοτικών αναγκών των επιχειρήσεων LOGISTICS.

Μάθετε περισσότερα για τη RE.DE-PLAN AE CONSULTANTS στο www.redeplan.gr