Η νέα γκάμα της FIAT Professional

Από την προσεχή άνοιξη θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας, τα σημαντικά αναβαθμισμένα Fiat Ducato, Dobló και Scudo.

Στο πλαίσιο της νέας, «Pro One» στρατηγικής του ομίλου Stellantis για τα επαγγελματικά οχήματα, η FIAT Professional ανανεώνει πλήρως την γκάμα της. Τα αναβαθμισμένα Ducato, Dobló και Scudo, θα βρίσκονται στη χώρα μας την ερχόμενη άνοιξη, υιοθετώντας νέα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, νέα σχεδίαση, αναβαθμισμένα συστήματα συνδεσιμότητας αλλά και νέας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, προκειμένου η καθημερινότητα του επαγγελματία να υποστηρίζεται από καινοτόμες, βιώσιμες και αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις.

Ducato MY24: άνεση, ασφάλεια και 30% μεγαλύτερη αυτονομία για το E-Ducato

Το Fiat Ducato πωλείται σε 80 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία της ιταλικής εταιρείας. Περισσότερα από 3,5 εκατ. αυτοκίνητα έχουν παραχθεί στα 40 και πλέον χρόνια της πορείας του, προσδίδοντάς του μια ηγετική θέση στην κατηγορία των μεγάλων van.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Στη νέα του εκδοχή, το Fiat Ducato φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις που αφορούν στην ασφάλεια, στην άνεση και στην τεχνολογία. Το ηλεκτρικό σύστημα του E-Ducato έχει εξελιχθεί «in-house» και ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 110 kWh, που προσδίδει στο ηλεκτρικό van αυτονομία έως και 420 χλμ. (μετρήσεις WLTP), μια τιμή κορυφαία για τα δεδομένα της κατηγορίας. Η μέγιστη ισχύς είναι 270 PS (200 kW) και η ροπή 410 Nm, ενώ η φόρτιση υποστηρίζει έως 11 kW στο εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 150 kW στο συνεχές, για πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από μια ώρα.

Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση, στην γκάμα του νέου Ducato υπάρχουν και σύγχρονοι κινητήρες ντίζελ που ικανοποιούν το πρότυπο ρύπων Euro 6E και αποδίδουν 120, 140 ή 160 PS. Οι δύο πιο ισχυρές επιλογές συνδυάζονται, μάλιστα, με νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί, το νέο Ducato έχει ωφέλιμο φορτίο έως 1,5 τόνο και 17 κ.μ. όγκο φόρτωσης, ενώ το E-Ducato έχει δυνατότητα ακόμα και για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Στην καμπίνα έχει γίνει μια πραγματική επανάσταση και η εικόνα είναι ολοκαίνουργια, περιλαμβάνοντας όλες τις ανέσεις και ψηφιακό πίνακα οργάνων μαζί με οθόνη αφής 10 ιντσών για το infotainment.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Τόσο για την ηλεκτρική όσο και για τις θερμικές εκδόσεις, οι εξωτερικές αισθητικές αλλαγές του νέου Ducato αφορούν κυρίως στο εμπρός μέρος του αμαξώματος. Οι προφυλακτήρες και οι ποδιές έχουν νέα σχεδίαση, ενώ η ενεργή γρίλια συνδυάζει τις απαιτήσεις ψύξης με τη βέλτιστη αεροδυναμική αποδοτικότητα. Σε ό,τι αφορά στο E-Ducato, αυτό δηλώνει την ηλεκτρική του «φύση», με φώτα που είναι διαφορετικά από των υπόλοιπων εκδόσεων.

Dobló και E-Dobló: η ανανέωση του best-seller

Υιοθετώντας «έξυπνες» και καινοτόμες λύσεις, το ανανεωμένο Fiat Dobló διαθέτει φρεσκαρισμένη εμφάνιση και συνδυάζει την ενισχυμένη οδηγική ευχαρίστηση με τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Η ηλεκτρική έκδοση χρησιμοποιεί αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης, που εξασφαλίζει έως 330 χλμ. αυτονομίας στον κύκλο WLTP, διαθέτοντας και αντλία θερμότητας για υψηλότερη αποδοτικότητα και άνεση. Χάρη στη γρήγορη φόρτιση των 100 kW, η μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 20% στο 80% σε μόλις μισή ώρα, ενώ δεν υπάρχει καμία διαφορά σε μεταφορική ικανότητα συγκριτικά με τις θερμικές εκδόσεις. Ωστόσο, το E-Dobló έχει και το «Magic Plug», μια πρίζα 400 V για τη σύνδεση εξωτερικού καταναλωτή ενέργειας.

Η σχεδίαση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα φώτα και μεγαλύτερη χρωματική παλέτα από την προηγούμενη έκδοση, ενώ στην καμπίνα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία διαμόρφωσης και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι και το «Magic Mirror», ο ψηφιακός καθρέφτης που προβάλει την εικόνα που καταγράφουν δύο κάμερες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό λύνεται ένα διαχρονικό πρόβλημα των van και εξασφαλίζεται απροβλημάτιστη ορατότητα προς τα πίσω.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Σημαντική παράμετρος είναι και η νέα έγχρωμη οθόνη αφής των 10 ιντσών του infotainment Uconnect, που έχει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης και ενισχύει σημαντικά τη συνδεσιμότητα, διαθέτοντας Apple CarPlay και Android Auto για τον ιδανικό συνδυασμό της ψηφιακής ευχρηστίας με την ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Scudo MY 2024: το μεσαίο van της Fiat Professional αναβαθμίζεται

Το νέο Scudo έχει ανανεωμένη εικόνα, αναβαθμισμένη αποδοτικότητα, ενισχυμένη συνδεσιμότητα και ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Η μοντέρνα και πρακτική καμπίνα διαθέτει νέα σχεδίαση σε επιλογέα ταχυτήτων και τιμόνι.

 

Fiat Professional-New Ducato-1

 

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Fiat Professional, το Scudo διατίθεται σε ντίζελ και ηλεκτρικές εκδόσεις. Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 136 PS και 260 Nm είναι εντελώς αθόρυβος, με το E-Scudo να εμφανίζει αυτονομία 224 χλμ. κατά WLTP με την μικρή μπαταρία των 50 kWh, τα οποία γίνονται 350 χλμ. με τη μεγάλη των 75 kWh. Την γκάμα ολοκληρώνει η γκάμα των ντίζελ κινητήρων που είναι ευθυγραμμισμένη με τις πλέον αυστηρές νόρμες για τα καυσαέρια και διαθέτει τρεις επιλογές ισχύος, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο με 8 σχέσεις.

Με ύψος 1,9 μέτρων, το Scudo έχει τις κόμπακτ διαστάσεις που χρειάζεται η αστική καθημερινότητα, αλλά μπορεί να μεταφέρει έως 1,4 τόνους ωφέλιμου φορτίου και χωράει αντικείμενα μήκους έως 4,02 μέτρων σε έως 6,6 κ.μ. όγκου. Επικουρικά στα παραπάνω, το Scudo διαθέτει ιδιαίτερα προηγμένα συστήματα ψηφιακής επικοινωνίας και συνδεσιμότητας με τον χρήστη, στα πρότυπα της υπόλοιπης νέας γκάμας της Fiat Professional. Με τα Connected Services και την εφαρμογή FIAT app η ζωή του επαγγελματία γίνεται σημαντικά πιο εύκολη και αποδοτική, με υπηρεσίες που αποδεικνύονται πολύτιμες στην εργασιακή καθημερινότητα.

 

Fiat Professional-New Ducato-1