Εντυπωσιακή ανάπτυξη έργων και διείσδυση στην αγορά το 9μηνο 2023 για την LCE Logistics & Consulting Experts

Σε μια χρονιά που αποδεικνύεται κομβική για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου logistics και εφοδιαστικής αλυσίδας στην χώρα μας, η εξειδικευμένη συμβουλευτική εταιρεία LCE Logistics & Consulting Experts έχει κάνει άλματα ανάπτυξης και διείσδυσης στην αγορά.

Το 9μηνο του 2023, η εταιρεία ανέλαβε πλήθος έργων σχεδιασμού νέων αποθηκών έως και 10.000 τ.μ., κυρίως στην Αττική, αλλά και στην ελληνική περιφέρεια, ενώ επελέγη για έργα Operational Consulting μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, στηριζόμενη στην πολύχρονη εμπειρία των στελεχών της και στο expertise που διαθέτει. Έτσι, η ανάπτυξη στο 9μηνο καταγράφεται στο + 40%, δημιουργώντας μια τεράστια δυναμική για την LCE το 2024.

LCE Logistics
O κ. Αλέξανδρος Παρασκευάς, Managing Director της LCE Logistics & Consulting Experts

Ο Managing Director της LCE Logistics & Consulting Experts, κ. Αλέξανδρος Παρασκευάς, σχολιάζοντας την πολύ θετική πορεία της εταιρείας το 9μηνο του έτους και προβλέποντας ότι η εταιρεία θα σημειώσει και αντίστοιχα θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το σύνολο του 2023, δήλωσε: «Αυτό που αντιληφθήκαμε από την εμπλοκή μας με πλήθος έργων κατά τη διάρκεια του έτους είναι πως οι μικρές εταιρείες επιθυμούν διακαώς να αυξήσουν την ποιότητα των υπηρεσιών στις αποθήκες τους, ενώ οι βιομηχανικές εταιρείες έχουν κάνει -και θα συνεχίσουν να κάνουν- άλματα στα Logistics». Επίσης, επειδή αρκετά από τα έργα μας αφορούν σε μικρότερα s/m, παρατηρείται ότι αυτοί οι παίκτες αναζητούν τρόπους οργάνωσης των αποθηκών τους, αυξάνοντας τον ρυθμό κεντρικοποίησης και δημιουργώντας έτσι ένα μοντέλο logistics operation».

Τάση για το μέλλον

Ο κ. Παρασκευάς επισημαίνει πως «αυτό που καταγράψαμε ως ένα συνεχές και οριζόντιο πρόβλημα είναι η έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών, τόσο στις αποθήκες, όσο και στην παραγωγή, κάτι που θεωρώ ότι θα αποτελέσει ‘τάση’ αν θέλετε και για τα επόμενα χρόνια, καθώς παρατηρείται ότι ακόμη και οι εταιρείες παροχής προσωπικού αδυνατούν να καλύψουν την ζήτηση που υπάρχει και έτσι αναγκαστικά οι επιχειρήσεις στρέφονται σε inhouse προσωπικό».