Εγκαινιάστηκε και επίσημα το Μουσείο Logic του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Εγκαίνια του Πανεπιστημιακού Μουσείου Logic, Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (Πανεπιστημιούπολη Κατερίνης) πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της Κατερίνης!

Στην τελετή και τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, τοπικών βουλευτών και νομαρχιακών κομματικών επιτροπών, νεοεκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Γ. Μακρής, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Π. Τριανταφυλλίδου, ενώ το Διεθνές Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο Αντιπρύτανης Διεθνοποίησης, Δημοσίων Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνος Διαμανταράς και ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης, κ. Φ. Κιλιπίρης.

 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος φίλων του Μουσείου, που από νωρίς ξεναγήθηκαν στα μουσειακά εκθέματα και τις τεχνολογικές εκθεσιακές κατασκευές και, στην συνέχεια, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος, παρακολούθησαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή Ορυκτολογίας του ΑΠΘ, κ. Β. Μέλφου.

Το αντικείμενο της παρουσίασης ήταν η γεωλογική ιστορία του Ολύμπου και των Πιερίων και η σημασία των ορυκτών και μεταλλευμάτων στην εξέλιξη της Τεχνολογίας και της Παγκόσμιας Οικονομίας.

 

 

Το Μουσείο Logic λειτουργεί καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην Κατερίνη, εξυπηρετεί εκπαιδευτικές ανάγκες του Τμήματος και δέχεται Δευτέρα-Παρασκευή, τις πρωινές ώρες, ομαδικές επισκέψεις σχολείων, κατόπιν συνεννόησης, προσφέροντας εκτός από την ξενάγηση και δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις εκάστοτε ανάγκες των μαθητών και καθηγητών.

Για το ευρύτερο κοινό λειτουργεί και τις απογευματινές ώρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 7.00-9.00 μ.μ. (τηλ. 2351020940).