Διαθέσιμο το νέο 9θέσιο Ford Tourneo Custom

Με εκλεπτυσμένη εμφάνιση, προηγμένα χαρακτηριστικά και ένα ευπροσάρμοστο, ευρύχωρο σαλόνι για έως και 9 επιβάτες, το νέο Ford Tourneo Custom ξεκινά την εμπορική του καριέρα και στη χώρα μας, στοχεύοντας -όπως πάντα- στην κορυφή της κλάσης.

Διατίθεται τώρα για διαμόρφωση και παραγγελία η γκάμα του νέου Tourneo Custom, με τα βιβλία παραγγελιών της Ford Pro για το αμιγώς ηλεκτρικό E Tourneo Custom, να ανοίγουν σύντομα για παραδόσεις το 2024.

Το νέο Ford Tourneo Custom συνδυάζει μία νέα πλατφόρμα που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει μέγιστη ευελιξία και άνεση με ικανά, εκλεπτυσμένα συστήματα κίνησης, στα οποία περιλαμβάνεται μια νέα plug-in υβριδική επιλογή, ενώ διατίθεται και σύστημα τετρακίνησης.

Οι υποψήφιοι αγοραστές του Tourneo Custom μπορούν να επιλέξουν από μία πλήρη γκάμα εκδόσεων, όπως η περιπετειώδης Active, η Sport και η κορυφαία της σειράς Titanium X, η οποία προσφέρει τον πιο ολοκληρωμένο εξοπλισμό από οποιοδήποτε Tourneo μέχρι σήμερα. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά ξεκινούν από τις ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών και τα full matrix LED φώτα και φτάνουν μέχρι το πολυτελές υλικό καθισμάτων από συνθετικό δέρμα Sensico.

 

Ford Tourneo Custom WEB-2

 

«Είτε πρόκειται για ένα οικογενειακό ταξίδι γεμάτο δράση το Σαββατοκύριακο, είτε για μεταφορά στελεχών στο αεροδρόμιο με στιλ, άνεση και φινέτσα, η προηγμένη συνδεσιμότητα, η σχεδίαση αιχμής και τα νέα πολυτελή χαρακτηριστικά καθιστούν το Tourneo Custom μία συναρπαστική επιλογή» σχολίασε ο κ. Hans Schep, general manager, Ford Pro, Ευρώπης.

Με υπερπλήρη γκάμα θερμικών, υβριδικών και ηλεκτρικών εκδόσεων

Ως μέρος της πιο ολοκληρωμένης γκάμας Tourneo Custom όλων των εποχών, το νέο μοντέλο διατίθεται ως πετρελαιοκίνητο με την τελευταία γενιά των κινητήρων EcoBlue της Ford που αποδίδουν ισχύ 136 PS, 150 PS και 170 PS, σε συνδυασμό με την επιλογή ενός νέου αυτόματου, οκτατάχυτου κιβωτίου υψηλής απόδοσης ή ενός εξατάχυτου μηχανικού.

Επιπλέον, προσφέρεται ως plug-in υβριδικό (PHEV) για πρώτη φορά, με το νέο Tourneo Custom Plug-In Hybrid να χρησιμοποιεί ένα παράλληλο υβριδικό σύστημα, που συνδυάζει την ευελιξία ενός αποδοτικού βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson με χωρητικότητα 2,5 λίτρων -για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων- και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ του συστήματος να ανέρχεται στα 232 PS. Η μπαταρία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 11,8 kWh και εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 52 χλμ., ενώ προσφέρεται ισχύς έως και 2,3 kW για την τροφοδοσία εργαλείων και εξοπλισμού, μέσω του Pro Power Onboard.

 

Ford Tourneo Custom WEB-2

 

Την γκάμα συμπληρώνει το αμιγώς ηλεκτρικό, E-Tourneo Custom, που φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 160 kW και μπαταρία χωρητικότητας 64 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 325 χλμ. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων προσφέρουν ιδιαίτερα ανταγωνιστική ικανότητα ρυμούλκησης, η μέγιστη τιμή της οποίας (με φρένα) φτάνει τα 2.500 κιλά στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα και τα 1.850 κιλά για τις εκδόσεις PHEV.

Σημειώνεται, πως τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα βρίσκονται ήδη στην παραγωγή, στο υπερσύγχρονο, νέο εργοστάσιο Yeniköy της Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν τώρα να παραγγείλουν το ολοκαίνουργιο Tourneo Custom PHEV για παράδοση από την άνοιξη του 2024, ενώ το E-Tourneo Custom θα ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2024.

Ευρύχωρο, άνετο, ευπροσάρμοστο και πολυτελές εσωτερικό

Το ολοκαίνουργιο Tourneo Custom έχει εξελιχθεί για να προσφέρει αισθητά βελτιωμένα επίπεδα άνεσης και ευκολίας, με μία κομψή σχεδίαση εσωτερικού που χαρακτηρίζεται από ανώτερα επίπεδα ποιότητας κατασκευής και υλικών σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, αλλά και με πλούσιο εξοπλισμό με premium χαρακτηριστικά.

Η βελτιστοποιημένη πλατφόρμα εξασφαλίζει γενναιόδωρους χώρους στο εσωτερικό, ανεξάρτητα από την επιλογή του συστήματος κίνησης. Τα μοντέλα με στάνταρ και μακρύ μεταξόνιο, διαθέτουν το καθένα τρεις σειρές καθισμάτων που φιλοξενούν έως και 9 επιβάτες, προσφέροντας συγχρόνως βελτιωμένη πρακτικότητα σε όλη τη γκάμα.

 

Ford Tourneo Custom WEB-2

 

Οι βελτιστοποιημένες προδιαγραφές στο εσωτερικό έχουν ως αφετηρία ένα ευέλικτο, νέο σύστημα καθισμάτων, που εδράζονται σε ράγες στη δεύτερη και τρίτη σειρά, για μέγιστη προσαρμοστικότητα και κορυφαίους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Το εν λόγω σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να σύρουν τα καθίσματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω -κατά μήκος των οδοντωτών ραγών που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του πίσω μέρους της καμπίνας- ή ακόμα και να αφαιρούν τελείως τα καθίσματα εάν χρειαστεί. Τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται ανεξάρτητα, ενώ εκείνα της τρίτης σειράς είναι χωρισμένα σε μια διάταξη 2+1.

Σημειώνεται, πως τα νέα καθίσματα είναι ελαφρύτερα από εκείνα του απερχόμενου μοντέλου και η δεύτερη σειρά διαθέτει ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας. Έτσι, η αναδιαμόρφωση της καμπίνας -ακόμα και σε μία, μοναδική στην κατηγορία, συνεδριακή διάταξη έξι ατόμων- γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα. Σημεία ISOFIX διατίθενται και στα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς καθώς και στα δύο εξωτερικά καθίσματα της τρίτης.

 

Ford Tourneo Custom WEB-2

 

Ο εξοπλισμός της πολυτελούς καμπίνας του νέου Tourneo Custom περιλαμβάνει περαιτέρω νέα χαρακτηριστικά για να μπορούν οι πελάτες να εξατομικεύουν το όχημά τους αλλά και να αναβαθμίσουν την εμπειρία ταξιδιού. Μεταξύ αυτών είναι μία μεγάλη, γυάλινη πανοραμική οροφή που διαθέτει ειδική επεξεργασία υπέρυθρης ακτινοβολίας, για να διατηρείται η καμπίνα δροσερή σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.

Οι ηλεκτρικές συρόμενες πλαϊνές πόρτες έχουν, επίσης, hands-free λειτουργία και μπορούν να ανοίξουν εύκολα με το πέρασμα του ποδιού κάτω από το όχημα, κοντά από τον εμπρός τροχό, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση στο εσωτερικό πιο εύκολη στην περίπτωση μεταφοράς βαριών αντικειμένων ή αποσκευών. Ο όγκος του χώρου αποσκευών πίσω από την 3η, τη 2η και την 1η σειρά καθισμάτων είναι στα 1.354, 3.202 και 5.472 λτ., αντίστοιχα.

 

Ford Tourneo Custom WEB-2

 

Άνεση και ασφάλεια για έως και 9 επιβάτες

Η καμπίνα του νέου Ford Tourneo Custom προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά όπως: ηλεκτρονικό έλεγχο θερμοκρασίας αέρα τριών ζωνών, ηχοσύστημα B&O με 14 ηχεία και subwoofer τοποθετημένο στο πίσω μέρος, εκλεπτυσμένο εσωτερικό φωτισμό, επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για κινητές συσκευές και θερμαινόμενα εξωτερικά καθίσματα στη δεύτερη σειρά.

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει μία εργονομική κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών με σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4, με ασύρματη συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay στάνταρ. Η κεντρική οθόνη συμπληρώνεται από ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων για τη δημιουργία ενός διαισθητικού, εστιασμένου στον οδηγό cockpit. Άξιο αναφοράς είναι το καινοτόμο, ανακλινόμενο τιμόνι που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται ως εργονομική βάση συσκευών για laptop και tablet, ή να αναδιπλώνεται και να μεταμορφώνεται σε ένα επίπεδο βολικό τραπέζι.

 

Ford Tourneo Custom WEB-2

 

Το Tourneo Custom διαθέτει μια ολοκληρωμένη σουίτα με τα πιο πρόσφατα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης της Ford, που περιλαμβάνει ορισμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο: Intelligent Adaptive Cruise Control, Reverse Brake Assist και σύστημα κάμερας 360 μοιρών που παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από το όχημα για ευκολότερους ελιγμούς στην πόλη.

Το νέο μοντέλο εισάγει για πρώτη φορά την τεχνολογία Exit Warning της Ford στην οικογένεια επιβατικών οχημάτων Tourneo. Η χρήσιμη αυτή τεχνολογία προειδοποιεί τους επιβάτες για τα αυτοκίνητα ή τους ποδηλάτες που πλησιάζουν όταν ανοίγουν μια πόρτα, με στόχο να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων. Μπορεί επίσης να ειδοποιήσει τους γονείς εάν τα παιδιά στο πίσω μέρος της καμπίνας ανοίγουν τη συρόμενη πλαϊνή πόρτα και μπορεί να βγουν στο δρόμο.

 

Ford Tourneo Custom WEB-2

 

Σημειώνεται, πως όλα τα νέα Tourneo Custom είναι πλήρως ενσωματωμένα με την πλατφόρμα λογισμικού και συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Pro, που περιλαμβάνουν εργαλεία διαχείρισης όπως το Ford Pro Software, το FordPass Pro app και το συνδεδεμένο σύστημα χρόνου λειτουργίας FORDLiive.