Αυτόνομο φορτηγό χωρίς καμπίνα στα logistics E/K

Με τεχνητή νοημοσύνη και προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, το Q-Τruck της Westwell δραστηριοποιείται στην εφοδιαστική εμπορευματοκιβωτίων, με τον τράκτορα Q-Tractor, να προορίζεται για κέντρα logistics, αεροδρόμια και βιομηχανικά πάρκα.

Η Westwell, η κινέζικη εταιρεία που ειδικεύεται στην αυτόνομη οδήγηση πράσινης ενέργειας, παρουσίασε τις καινοτόμες λύσεις «AI + Green Energy» στην 6η έκθεση China International Import Expo (CIIE), που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη. Στην έκθεση, η εταιρεία παρουσίασε λύσεις στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, προωθώντας την πράσινη και έξυπνη εξέλιξη των logistics εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως.

 

 

Η πρωτοβουλία «AI + Green Energy» επιτρέπει την αξιοποίηση των τεχνολογικών πλεονεκτημάτων της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Westwell έχει παρουσιάσει το Qomolo, μια ολοκληρωμένη επιχειρησιακή λύση που περιλαμβάνει πλήρη οχήματα, συστήματα πιλοτικής οδήγησης και υποδομές V2X.

Αυτόνομο φορτηγό με εναλλασσόμενες μπαταρίες

Καθώς η παγκόσμια εστίαση είναι στην αποτελεσματικότητα, στο κόστος, στην ασφάλεια και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, η Westwell έχει αναπτύξει μια οικολογική λύση που αποτελείται από υποδομές αυτόνομης οδήγησης οχημάτων και αντικατάστασης μπαταριών, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα σημεία «πόνου» της ανεπαρκούς μεταφορικής ικανότητας, που προκύπτει από τεχνικούς περιορισμούς.

 

Westwell

 

Το Qomolo Q-Truck, καταρχάς, ξεχωρίζει από την παντελή έλλειψη της καμπίνας του οδηγού. Από εκεί και πέρα, το Q-Τruck είναι το πρώτο παγκοσμίως έξυπνο βαρύ φορτηγό, που εναλλάσσει μπαταρίες. Το αυτόνομο φορτηγό προορίζεται κυρίως για κλειστά σενάρια εφοδιαστικής εμπορευματοκιβωτίων, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων και χερσαίων λιμένων.

Μεικτό 75 τόνων και αυτονομία 150 χλμ.

Χάρη στην τεχνολογία PowerOnair της Westwell, το Q-Truck μπορεί να επαναφορτίζεται αυτόνομα σε λιγότερο από 5 λεπτά, για αποτελεσματική, 24ωρη λειτουργία. Το μέγιστο μεικτό βάρος ανέρχεται σε 75 τόνους, με την αυτονομία να ορίζεται στα 150 χιλιόμετρα, σε συνθήκες πλήρους φόρτωσης. Επιπλέον, στην περίπτωση χρήσης εντελώς πράσινης ενέργειας, το Q-Truck προβλέπεται να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 50 τόνους ανά όχημα κάθε χρόνο.

Με τεχνητή νοημοσύνη

Το Westwell Q-Truck είναι εξοπλισμένο με μια νέα γενιά ολοκληρωμένης αρχιτεκτονικής ανίχνευσης. Δκαθέτει μια βιομηχανικής ποιότητας, μεγάλης εμβέλειας, διοπτρική κάμερα AI υψηλής ακρίβειας, LiDAR και πολλούς άλλους αισθητήρες.

 

Westwell

 

Η ισχυρή αντίληψη, η πολύ ακριβής τοποθέτηση, η λήψη αποφάσεων και οι δυνατότητες ελέγχου κανόνων, προέρχονται από τον έξυπνο αλγόριθμο AI, που ενσωματώνει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Με το WellFMS (Σύστημα Διαχείρισης Στόλου) που αναπτύχθηκε ανεξάρτητα από τη Westwell, το Q-Truck μπορεί να επιτύχει αποτελεσματικά τη διαχείριση ροής εργασιών, τον σχεδιασμό διαδρομής κ.λ.π.

Αυτόνομος τράκτορας για αεροδρόμια και κέντρα logistics

Για να επεκτείνει τα σενάρια εφαρμογών σε αεροδρόμια, βιομηχανικά πάρκα, κέντρα logistics και άλλα παρόμοια, η Westwell έχει αναπτύξει τον αυτόνομο τράκτορα, Qomolo Q-Tractor, με βάση το Q-Pilot, Multi-Road Condition Intelligent Driving System Platform, το οποίο εφαρμόζεται κυρίως σε μεταφορές μικρών φορτίων και αποσκευών, στον τομέα των logistics.

 

Westwell

 

Το Q-Tractor υιοθετεί την τεχνολογία συγχώνευσης πολλαπλών αισθητήρων, προσφέροντας προηγμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης και αντίληψη ακριβείας 360 μοιρών. Ο τράκτορας έχει την ικανότητα αυτομάθησης και επανάληψης αναβαθμίσεων, ενώ μπορεί να εναλλάσσεται με ευελιξία μεταξύ επανδρωμένων και αυτόνομων προγραμμάτων οδήγησης.

Επίσης, μπορεί να συνεργαστεί με το WellFMS και το WellSIM (πλατφόρμα προσομοίωσης) για να δημιουργήσει την εμπειρία αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής.