Έρχεται το Ψηφιακό Συνέδριο της ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το Ψηφιακό Συνέδριο του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ITS Hellas με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Εξελίξεις στην Ελλάδα».

Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες διοργανώσεις, η 6η ετήσια Διημερίδα του Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, της Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics και της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών.

Φέτος το Συνέδριο θα εστιάσει σε θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών στόχων και των εθνικών επιδιώξεων και προσπαθειών για την μετάβαση σε μια βιώσιμη και «πράσινη» κινητικότητα. Σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στον κλάδο των μεταφορών και ενόψει της θέσπισης και υιοθέτησης των νέων μέτρων που προβλέπει το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για στροφή σε μια κυκλική οικονομία, καθώς και με τις υγειονομικές προκλήσεις της εποχής, η φετινή διοργάνωση στοχεύει να ανοίξει το διάλογο γύρω από τις ανάγκες και τα οφέλη που δημιουργούνται για τον κλάδο των μεταφορών στην Ελλάδα, αλλά και τις ευκαιρίες για γενικότερη ανοικοδόμηση της οικονομίας μέσω της «πράσινης» μετάβασης στην ψηφιακή εποχή.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος του ITS-Hellas και Διευθύνων Σύμβουλος της TELENAVIS, κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης, ενώ θα χαιρετίσουν με σύντομες ομιλίες ο Πρόεδρος της ERTICO-ITS Europe, Αντιπρόεδρος ITS Hellas, Αν. Πρόεδρος ΟΑΣΑ και Διευθυντής Έρευνας ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ κ. Άγγελος Αμδίτης, ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Αθανάσιος Στάβερης και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.

Βρείτε ΕΔΩ αναλυτικές πληροφορίες για το Ψηφιακό Συνέδριο της ITS Hellas

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η φετινή ψηφιακή εκδήλωση θα φιλοξενήσει έξι συνεδρίες και διαδραστικές συζητήσεις, όπου θα εξεταστούν ενδελεχώς από σημαντικούς εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του χώρου, εκπροσώπους των αρχών αλλά και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

·         Πολιτικές και Στρατηγική για μια Πράσινη και Βιώσιμη Κινητικότητα

·         Έξυπνη Κινητικότητα και Ευρωπαϊκές εξελίξεις

·         Έξυπνες πόλεις και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα: Πολιτικές

·         Έξυπνες πόλεις και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα: Επιχειρηματικότητα

·         H Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Σημερινή κατάσταση και επόμενα βήματα

·         Πράσινα λιμάνια και εμπορευματικές μεταφορές

·         Συλλογή, διαχείριση και σημασία δεδομένων

Στο πλαίσιο της Διημερίδας θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο επιμέρους συναντήσεις εργασίας, που θα εστιάσουν στις σημαντικές δραστηριότητες δύο Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων στο χώρο των μεταφορών, του C-ROADS Greece και του CyberSecure Corridors.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ  

 

Η συμμετοχή στο Ψηφιακό Συνέδριο της ITS Hellas για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών είναι δωρεάν! Πατήστε ΕΔΩ για να κάνετε την εγγραφή σας.