Συνεργασία της Mantis με την τουρκική εταιρεία 3PL Latek Logistics

Με νέα σημαντικά έργα logistics στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζει η Mantis και το 2007. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες 3PL εταιρείες της Τουρκίας, τη LATEK LOGISTICS (www.lateklogistics.com). H συμφωνία αφορά την εγκατάσταση του Logistics Vision Suite III, εντός της επόμενης τριετίας, σε 25 Κέντρα Διανομής της εταιρίας, στην Τουρκία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ το σύνολο των χρηστών αναμένεται να ξεπεράσει τους 300.
Παράλληλα, μεταξύ των επιχειρήσεων που επέλεξαν τις λύσεις logistics της Mantis κατά το 1ο τρίμηνο του 2007, περιλαμβάνονται ανά χώρα οι:
Ελλάδα
1. Άβαξ: Έργο Διοίκησης αποθηκών, στη γνωστή εταιρία εμπορίας επίπλου. (www.avaxdeco.gr)
2. Interattica: Γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών, θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού DPD, η οποία μπήκε δυναμικά και στην αγορά του 3PL. Έργο Διοίκησης Αποθηκών. (www.interattica.gr)
3. Κέντρο Εξαρτημάτων Κουζίνας: Δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρία κατασκευής επίπλων και λοιπού εξοπλισμού κουζίνας. Έργο Διοίκησης Αποθηκών. (www.kek.gr)
4. Paco: Eισάγει και διανέμει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα προϊόντα βιβλιοχαρτοπωλείου των εταιρειών Pentel, Foldermate, Planet και Locau. Έργο Διοίκησης Αποθηκών. (www.pentel.gr)
5. Κλιάφα: Εταιρεία εμπορίας εξαρτημάτων και υλικών επιπλοποιίας κουζίνας.
6. Saturn: Εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στις εισαγωγές και εμπόριο ειδών κεντρικής θέρμανσης και κλιματιστικών. (www.saturn.gr)
Κύπρος
Vassiliko Cement Works: Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Κύπρου. Το έργο αφορά διοίκηση αποθεμάτων των 39.000 κωδικών ανταλλακτικών και εργαλείων τα οποία διατηρεί ως απόθεμα η βιομηχανία, για τις μηχανές παραγωγής.
Ρουμανία
1. Aquila: Από τους μεγαλύτερους Διανομείς στη Ρουμανία. Διανέμει τα προϊόντα της Unilever. Διαθέτει 2 Κέντρα Διανομής 30.000 τ.μ.
2. Delamode: Από τις μεγαλύτερες 3PL εταιρείες της Ρουμανίας (πελάτες: Metro Group). Διαθέτει 4 Κέντρα Διανομής 25.000 τ.μ. και άλλα 2 (20.000 τ.μ.) υπό κατασκευή.
Τέλος, σε σύστημα διαλογής και κιβωτιοποίησης, βασισμένο σε τεχνολογία Pick to Light (P2L), προχώρησε η εταιρία εμπορίας ανταλλακτικών Γ.Β. Γεωργακόπουλος. Το έργο αφορά την προμήθεια 200 συστημάτων για τα κέντρα διανομής Κορωπίου και Θεσσαλονίκης. Εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που παρέχει η πλατφόρμα Logistics Vision Suite III, αναμένεται να επιτύχει έως και 3 φορές μεγαλύτερη παραγωγικότητα στη διαλογή, με περιορισμό των λαθών έως και το 0,09%. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η εγκατάσταση του συστήματος διαλογής και κιβωτιοποίησης P2L στην εταιρία Cadbury Hellas (90 συστήματα).