Συνέδριο για τη διασύνδεση λιμένων και ενδοχώρας στις 27 Μαρτίου στην Ισπανία

Το έργο FUTUREMED – Σύστημα υποστήριξης, πληροφόρησης, διακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των συστημάτων διασύνδεσης λιμένων – ενδοχώρας στην περιοχή της Μεσογείου διοργανώνει το συνέδριο με τίτλο «Ευκαιρίες και προκλήσεις για την ενσωμάτωση των θαλασσίων λιμένων στην ενδοχώρα τους: Νέες Τεχνολογίες, Υποδομές και Υπηρεσίες» το οποίο πρόκειται να λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του λιμένα της Βαλένθια στην Ισπανία, στις 27 Μαρτίου 2013.

Στα πλαίσια του συνεδρίου εξειδικευμένοι επιστήμονες σε θέματα θαλασσίων μεταφορών και στελέχη σχετικών οργανισμών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προκλήσεις, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες της ενσωμάτωσης των θαλασσίων λιμένων στην ενδοχώρα τους (territorial integration of seaports) και την ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητα της Μεσογείου.

Παράλληλα, το συνέδριο αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο να συνεργαστούν με το βλέμμα στις μελλοντικές δράσεις του Προγράμματος MED (2014-2020) και το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει το έργο FUTUREMED σε αυτές. Ξεχωριστές συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν με έμφαση σε επιμέρους θεματολογίες όπως οι τεχνολογικές λύσεις για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης λιμένα-ενδοχώρας, , την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης κινητικότητας (infomobility services) στον τομέα των επιβατικών μεταφορών και της κρουαζιέρας καθώς και πρωτοβουλιών βέλτιστης εκμετάλλευσης των υποδομών.