OnLine Data: 30 χρόνια ιστορίας στον χώρο της πληροφορικής

Μια από τις ιστορικότερες ελληνικές επιχειρήσεις στον χώρο της πληροφορικής στη χώρα μας, η OnLine Data, γιόρτασε τα 30 της χρόνια σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων φορέων της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και της Επιχειρηματικότητας, συνεργατών, πελατών, εργαζομένων, δημοσιογράφων και φίλων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης οι επίσημοι που παραβρέθηκαν χαιρέτισαν την 30ετή πορεία της OnLine Data και αναφέρθηκαν στον ρόλο που παίζουν οι ελληνικές εταιρείες, αλλά κυρίως οι Έλληνες επιχειρηματίες που παρά τις αντιξοότητες της εθνικής οικονομικής κρίσης συνεχίζουν με όραμα να εργάζονται και να επιχειρούν στη χώρα μας.

 

O Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data, Νικόλαος Ροδόπουλος, ανέφερε ότι παρά την οικονομική κρίση η εταιρεία ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της και προχωράει στηριζόμενη στην καινοτομία

 

Οι επίσημοι που χαιρέτησαν την εκδήλωση των 30 ετών της OnLine Data ήταν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αχλαδίτης, Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ που εκπροσώπησε τον κ. Β. Κορκίδη, Γιώργος Ξηρογιάννης, Διευθυντής Τομέα Αναπτυξιακών Πολιτικών του ΣΕΒ, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και οι στρατηγικοί συνεργάτες της OnLine Data, κκ. Βασίλειος Σωτηρίου, Redirect Sales Manager της Nova-Forthnet, Ανδρέας Ζερβός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mobile Technology, Μανώλης Μπαλτάς, Chief Executive Manager της Redeplan Consultants και Μάριος Μπουγιούκας, Business Development Shipping, Transport & Logistics Department του Κολλεγίου BCA.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data, Νικόλαος Ροδόπουλος, αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη της OnLine Data αναφέροντας: «Από το 1989  μέχρι σήμερα, η καινοτομία, η σύνθεση και η δημιουργία μοναδικών λύσεων πληροφορικής έχουν κάνει την OnLine Data πρώτη επιλογή για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Logistics.

 

Το ανθρώπινο δυναμικό της OnLine Data έχει υψηλή κατάρτιση, με ικανότητες, δημιουργικότητα, διάθεση για γνώση και δυναμισμό. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή των εργαζομένων στη συνολική επιτυχία της επιχείρησης, η OnLine Data επενδύει καθημερινά σε αυτούς, παρέχοντάς τους ερεθίσματα για συνεχή επιμόρφωση, προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη αλλά και κίνητρα για να νιώθουν ικανοποίηση από την εργασία τους

 

«Απόλλων», «Παρμενίων», «Στόλος» και πολλά άλλα, είναι μόνο μερικά από τα πιο ιστορικά προγράμματα πληροφορικής της OnLine Data. Από το 1989 η εταιρεία μεγαλώνει, επενδύει και αναπτύσσεται πάντα προσανατολισμένη σε τεχνολογίες αιχμής. Σήμερα, παρά την κρίση της τελευταίας δεκαετίας η OnLine Data  συνεχίζει να ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της. Προχωράμε στηριζόμενοι στην καινοτομία, έχοντας δημιουργήσει πλέον, έναν καινούργιο δρόμο τεχνολογίας, ισότιμο και ομότιμο με την παγκόσμια εξέλιξη, έναν δρόμο που αλλάζει τις παραδοσιακές δομές των εφαρμογών πληροφορικής και σηματοδοτεί μια νέα προσέγγιση στο ψηφιακό επιχειρείν. Γι’ αυτό άλλωστε και το 95% των επιχειρήσεων της Εφοδιαστικής Αλυσίδας της χώρας μας συνεργάζονται με την OnLine Data» επεσήμανε ο κ. Ροδόπουλος.

Το βίντεο της ιστορικής αναδρομής της OnLine Data που επιμελήθηκε ο Σπύρος Ροδόπουλος, επισφράγισε την εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με την παράθεση δείπνου για τους προσκεκλημένους. Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της o.mind Creatives και εκδότης του περιοδικού Supply Chain & Logistics Θεόδωρος Δημητριάδης μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της OnLine Data Νίκο Ροδόπουλο στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια της στον χώρο της πληροφορικής

 

Λίγα λόγια για την OnLine Data  

Σήμερα, η OnLine Data κατέχει μερίδιο μεγαλύτερο του 95% στις αγορές των διεθνών μεταφορών, αποθηκεύσεων και διανομών, με διακεκριμένο πελατολόγιο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η OnLine Data παράγει πληροφοριακά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει μια σειρά οργανωμένων λύσεων για ολιστική υποστήριξη, όπως Business Consulting, IT Infrastructure, ERP & CRM, ΕDI, Business Intelligence κ.ά.

Η πλατφόρμα LOTify που υλοποιήθηκε από την OnLine Data για τις ελεγκτικές αρχές της χώρας μας με στόχο την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, αλλά και το σύνολο των επενδύσεων στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης σε συνδυασμό με τις πρωτοποριακές και σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις τοποθετούν την OnLine Data στην πρώτη γραμμή της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η OnLine Data είναι μέλος της ομάδας εργασίας για EDI των Ηνωμένων Εθνών/ECFACT. Επιπρόσθετα, μεριμνά για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων της εναρμονίζοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της με τις αυστηρές απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 9001: 2015.

Για να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία OnLine Data επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της www.onlinedata.gr.