Η Jungheinrich έλαβε το 3ο συνεχόμενο πλατινένιο πιστοποιητικό για τη βιωσιμότητα από την EcoVadis

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, ο διεθνής οργανισμός αξιολόγησης CSR, EcoVadis, απένειμε στην Jungheinrich πλατινένιο πιστοποιητικό εταιρικής υπευθυνότητας. Η EcoVadis αναγνωρίζει έτσι την εξαιρετική δέσμευση της Jungheinrich για το περιβάλλον, την εργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ηθική και τις βιώσιμες προμήθειες.

Με την πλατινένια πιστοποίηση, η EcoVadis επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Jungheinrich συνεχίζει να κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% των πιο βιώσιμων εταιρειών παγκοσμίως. «Η Jungheinrich δημιουργεί βιώσιμη αξία. Φιλοδοξούμε να συνδυάσουμε την οικονομική επιτυχία με την οικολογική και κοινωνική υπευθυνότητα. Η ανανεωμένη πλατινένια πιστοποίηση της EcoVadis αποδεικνύει ότι το πετυχαίνουμε. Για εμάς, αποτελεί ταυτόχρονα επιβεβαίωση και υποχρέωση να συνεχίσουμε να προωθούμε και να διευρύνουμε τη δέσμευσή μας στο μέλλον στο πλαίσιο του Strategy 2025+. Η βιωσιμότητα είναι και θα παραμείνει το θεμέλιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας» δήλωσε ο Dr. Lars Brzoska, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG.

Πρωτοπόρος στην προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Φέτος, η EcoVadis υπογράμμισε ιδιαίτερα τις εξαιρετικές επιδόσεις της Jungheinrich στον τομέα του περιβάλλοντος. Η εταιρεία πέτυχε τον μέγιστο αριθμό βαθμών χάρη στα αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε, μεταξύ άλλων, για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διατήρηση πολύτιμων πόρων.

Η Jungheinrich έχει δεσμευτεί για τον στόχο του 1,5 βαθμού και στοχεύει να καθιερώσει επιχειρησιακές δραστηριότητες χωρίς CO2e σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα εργοστάσια παγκοσμίως έως το 2030. Όλες οι εγκαταστάσεις της Jungheinrich στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των 6 γερμανικών εργοστασίων, προμηθεύονται αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ήδη από το 2021. Έκτοτε, ο όμιλος Jungheinrich συνεχίζει να προωθεί τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παγκοσμίως.

 

Jungheinrich πλατινένιο πιστοποιητικό

 

Παράλληλα, η μετάβαση στην πράσινη ηλεκτρική ενέργεια έχει ήδη ολοκληρωθεί πλήρως σε 21 χώρες. Σημαντικός παράγοντας σε αυτό είναι και η παραγωγή ηλιακής ενέργειας από την ίδια την εταιρεία. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία προωθεί συνεχώς τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεών της με δικά της φωτοβολταϊκά συστήματα και πρόσφατα κάλυψε το χώρο στάθμευσης της εταιρείας στην έδρα της στο Αμβούργο με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 1.100 τετραγωνικών μέτρων. Η Jungheinrich εξοικονομεί επίσης πόρους με την ανακατασκευή μεταχειρισμένων περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων σε βιομηχανική κλίμακα. Κατά τη διαδικασία αυτή, έως και το 99 % των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στο μηχάνημα επαναχρησιμοποιούνται ή ανακυκλώνονται. Σε σύγκριση με τη νέα παραγωγή, η εταιρεία εξοικονομεί έτσι έως και 80% CO2e.

Επιπλέον, η Jungheinrich καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά μήκος της αλυσίδας αξίας της. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει επεκτείνει το υφιστάμενο σύστημα διαχείρισης βιώσιμων προμηθειών της, ώστε να λαμβάνει υπόψη τις πτυχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ειδικό τρόπο. Προκειμένου να αυστηροποιήσει τις εσωτερικές διαδικασίες για τη διασφάλιση της δέουσας επιμέλειας ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Jungheinrich έχει εφαρμόσει ένα σύστημα διαχείρισης κινδύνων και, εκτός από έναν υπεύθυνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει ορίσει και άλλες αρμοδιότητες, όπως το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποτελείται από εμπειρογνώμονες για τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός του ομίλου. Οι αναλύσεις κινδύνου διεξάγονται τακτικά, προκειμένου να εντοπίζονται, να αξιολογούνται και να προλαμβάνονται σε πρώιμο στάδιο πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τρέχουσα πλατινένια πιστοποίηση από την EcoVadis είναι το τρίτο κορυφαίο βραβείο της Jungheinrich στη σειρά, μετά το 2022 και το 2021. Πριν από αυτό, η εταιρεία είχε λάβει χρυσό πιστοποιητικό τόσο το 2020 όσο και το 2019. Η EcoVadis θεωρείται ένας από τους κορυφαίους θεσμούς παγκοσμίως για την αξιολόγηση της εταιρικής υπευθυνότητας. Μόνο το πιο βιώσιμο 1% όλων των εταιρειών που αξιολογούνται λαμβάνει το κορυφαίο πλατινένιο πιστοποιητικό από την EcoVadis. Συνολικά, η EcoVadis αναλύει τη διαχείριση της βιωσιμότητας περισσότερων από 100.000 εταιρειών παγκοσμίως όσον αφορά το περιβάλλον, την εργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ηθική και τις βιώσιμες προμήθειες.