H HELL ENERGY εγκαινίασε τις υπερσύγχρονες αποθηκευτικές της εγκαταστάσεις στην Ουγγαρία

Ένας ιδιαίτερος προσκεκλημένος από το μέλλον, το παγκοσμίου φήμης ρομπότ Titan, κλήθηκε να κόψει την κορδέλα στα εγκαίνια των νέων, πλήρως αυτοματοποιημένων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της HELL ENERGY στην Ουγγαρία, με δυναμικότητα 31.000 παλετών.

Η λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης της επένδυσης ύψους σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων φιορινιών (πάνω από 9 εκατ. ευρώ) που πραγματοποίησε η εταιρεία. Ο όμιλος HELL έχει επενδύσει 220 εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή τα τελευταία 8 χρόνια, δημιουργώντας περισσότερες από 600 νέες θέσεις εργασίας.

Υπερσύγχρονα εργοστάσια και υψηλή ποιότητα στη μικρή πόλη Μπορσόντ

Από την ίδρυση της, το 2006, και μέσα σε μόλις 4 χρόνια, η HELL ENERGY αναδείχθηκε σε κορυφαία εταιρεία στην αγορά της Ουγγαρίας, στον κλάδο των ενεργειακών ποτών. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, το 2011, η HELL ENERGY έχτισε το δικό της εργοστάσιο εμφιάλωσης, προσθέτοντας επίσης δύο υπερσύγχρονες γραμμές εμφιάλωσης, ενισχύοντας παράλληλα τη μονάδα παραγωγής της με μια γραμμή εμφιάλωσης PET.

Το καλοκαίρι του 2017 η HELL ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου παραγωγής κουτιών αλουμινίου για ποτά στην Ουγγαρία, το QUALITY PACK. Με το εργοστάσιο αυτό, η HELL ENERGY  είναι πλέον η μοναδική εταιρεία ενεργειακών ποτών και αναψυκτικών στον κόσμο που καλύπτει μόνης της ολόκληρη την παραγωγή των προϊόντων της.

 

 

Η τρίτη γραμμή εμφιάλωσης του ομίλου ξεκίνησε τη λειτουργία της πέρυσι, διπλασιάζοντας την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας, που πλέον παράγει 4,5 εκατομμύρια ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά καθημερινά στο εργοστάσιο του Szikszó.

Στον δρόμο της προόδου

Μετά τη ραγδαία ανάπτυξη που σημείωσε η εταιρεία από το 2016 και έπειτα και την αντίστοιχη αύξηση της παραγωγής η ανάγκη επέκτασης του κέντρου logistics ήταν επιτακτική.

Η κατασκευή των νέων υπερσύγχρονων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από μια ομάδα επαγγελματιών υψηλής κατάρτισης, χάρη στην οποία το ύψους 30 μέτρων κτίριο ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2018.

Το σύστημα μεταφοράς, το οποίο συνδέει το εργοστάσιο εμφιάλωσης της HELL με το εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου και το σύστημα αποθήκευσης, ενοποιήθηκαν στα τέλη του ίδιου έτους. Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου και την εγκατάσταση του κατάλληλου λογισμικού, το οποίο αναπτύχθηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες της εταιρείας, η αποθήκη και το σύστημα μεταφοράς τέθηκαν σε λειτουργία.

 

 

Ο Barnabás Csereklye, Executive Director της HELL ENERGY στην Ουγγαρία, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώσαμε την επένδυση ύψους 30 δισεκατομμυρίων φιορινιών το 2016, την οποία αναλάβαμε να ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2019. Στο πρώτο σκέλος της επένδυσης, κατασκευάσαμε το πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης το 2017 και στη συνέχεια, το 2018, προσθέσαμε και την τρίτη γραμμή εμφιάλωσης,  μια από τις πιο σύγχρονες και ταχύτερες στον κόσμο με παραγωγή 120.000 δοχείων ανά ώρα. Πλέον, με την κατασκευή μιας εκ των μεγαλύτερων αυτοματοποιημένων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της χώρας, ολοκληρώθηκε και η τριετής επένδυση κατά τη διάρκεια της οποίας αναλάβαμε τη δέσμευση να δημιουργήσουμε 320 νέες θέσεις εργασίας σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας. Ο όμιλος HELL έχει επενδύσει περισσότερα από 220 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η επένδυση αυτή σε συνδυασμό με τις βιώσιμες επιχειρησιακές στρατηγικές που ακολουθεί η εταιρεία της έχουν προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία,  καθιστώντας την ένα διεθνές αναγνωρίσιμο brand».

Ο όμιλος είναι γνωστός όχι μόνο για την υπερσύγχρονη τεχνολογία παραγωγής, αλλά και για τις άριστες πρακτικές μάρκετινγκ που υιοθετεί. Γι’ αυτό, το 2018, η HELL ENERGY επέλεξε ένα σταρ του Χόλυγουντ για την καμπάνια της, που δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Bruce Willis. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ένας ξεχωριστός καλεσμένος ήταν παρών στα εγκαίνια των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων. Δεδομένου ότι μιλάμε για ρομποτική, ο Titan, το παγκοσμίου φήμης performer ρομπότ κλήθηκε να κόψει την κορδέλα. Εκτός από την κοπή της κορδέλας που ήταν ειδικά σχεδιασμένη στα εθνικά χρώματα της Ουγγαρίας, ο Titan έδωσε μία μοναδική παράσταση, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση.