Ford Pro: Το νέο ηλεκτρικό E-Transit Custom «πυροδοτεί» την επανάσταση των EV για τις μικρές επιχειρήσεις

Η Ford Pro παρουσίασε το van που περίμεναν οι μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Το εντελώς νέο E-Transit Custom, το οποίο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του best-seller van μοντέλου της Ευρώπης, είναι σχεδιασμένο εξ αρχής, ώστε να προσφέρει νέα επίπεδα παραγωγικότητας στους πελάτες στην κατηγορία van ενός τόνου.

Η Ford, παγκόσμια δύναμη στην έρευνα, τη μηχανολογία και τις λύσεις λογισμικού, έφερε το απόσταμα αυτής της εμπειρίας στο E-Transit Custom, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με το ψηφιακό οικοσύστημα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας και να λειτουργούν πιο αποδοτικά, αλλά και για να απλουστεύσει τη μετάβασή τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εμπνευσμένο από τις ανάγκες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, το E-Transit Custom προσφέρει καινοτόμες εμπειρίες στους πελάτες, βασισμένες στην συνδεσιμότητα μέσω cloud και τις ψηφιακές τεχνολογίες, που όλες εξελίσσονται χάρη στις ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος.

«Η Ford Pro και το E-Transit Custom επαναπροσδιορίζουν τι μπορεί να κάνει ένα επαγγελματικό όχημα, υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε μια νέα ψηφιακή εποχή. Οι πελάτες μας κατέστησαν το Transit Custom το πιο δημοφιλές επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη, και ακούμε προσεκτικά αυτούς τους πελάτες πάνω από 50 χρόνια. Το νέο E-Transit Custom σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους. Πρόκειται για ένα Transit για τη νέα εποχή, αλλά και για ένα όχημα που μπορεί να «λερώσει τα χέρια του» όταν χρειάζεται να γίνει μια εργασία» δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος & CEO της Ford Motor Company.

Η τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία 380 km με ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW. Το E-Transit Custom θα προσφέρει εξαιρετική απόδοση για μια σειρά αναγκών των πελατών -τα πάντα με την υποστήριξη ολοκληρωμένων λύσεων της Ford Pro για τη διαχείριση και βελτιστοποίηση της φόρτισης.

Για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, το E-Transit Custom προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις για διανομές πολλαπλών στάσεων και την πρόσβαση στην καμπίνα και τον χώρο φόρτωσης. Η καμπίνα είναι, επίσης, ένας επιχειρηματικός κόμβος, με συνδεσιμότητα 5G, αλλά και ένας ευέλικτος χώρος εργασίας που περιλαμβάνει έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως ένα τιμόνι που αναδιπλώνεται και μεταμορφώνεται σε εργονομική βάση για laptop και tablet.

Η ψηφιακή καινοτομία συνδυάζεται με ασυμβίβαστες ικανότητες και δυνατότητες στην μεταφορά φορτίων. Το E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμα φορτία έως 1.100 kg, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 kg. Η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και η κορυφαία για την κατηγορία ισχύς κινητήρα διαμορφώνουν ένα νέο επίπεδο οδηγικής εμπειρίας για τους πελάτες.

«Με την υποστήριξη από το ψηφιακό οικοσύστημα της Ford Pro, το E-Transit Custom προσφέρει μια πραγματικά επαναστατική πρόταση στους Ευρωπαίους αγοραστές van. Αυτές οι ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις συνεισφέρουν με 786 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ευρώπης, και το E-Transit Custom θα τους προσφέρει την απαραίτητη ώθηση της παραγωγικότητας, καθώς μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά οχήματα» ανέφερε ο Ted Cannis, CEO της Ford Pro.

Η Ford Pro έχει, επίσης, παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit, το οποίο έχει τώρα πουλήσει πάνω από 8.300 οχήματα. Το E-Transit Custom είναι ένα από τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της Ford Pro που θα έρθουν στην Ευρώπη μέχρι το 2024. Το E-Transit Custom θα κατασκευάζεται από την Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας και η παραγωγή του πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2023.

Αμιγώς ηλεκτρική ισχύς με ασυμβίβαστη ικανότητα

Το ικανό, νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του E-Transit Custom σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις και τους ανεξάρτητους εμπόρους, που μέχρι τώρα βασίζονταν σε diesel κινητήρες για την υποστήριξη των επαγγελματικών αναγκών τους, να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

«Το Transit Custom δύσκολα βρίσκει μιμητές -1ο σε πωλήσεις van στην Ευρώπη και best-seller όχημα στην Μ. Βρετανία πέρσι-, αλλά το ολοκαίνουργιο E-Transit Custom είναι ένα τεράστιο άλμα προόδου για τους πελάτες μας. Η πρωτοποριακή νέα σχεδίαση του E-Transit Custom, το απαράμιλλο οικοσύστημα συνδεδεμένων λύσεων και οι καινοτόμες εμπειρίες των πελατών θα επαναπροσδιορίσουν την παραγωγικότητα για τους πελάτες μας την εποχή της ηλεκτροκίνησης και συνδεσιμότητας» δήλωσε ο Hans Schep, General Manager της Ford Pro Europe.

Η μπαταρία των 400-volt του νέου E-Transit Custom, η οποία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh, χρησιμοποιεί προηγμένες κυψέλες 82 Ah κοινές με του Ford F-150 Lightning, προσφέροντας 12% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα από το E-Transit. Η μπαταρία επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία έως 380 km2, πάνω από τέσσερις φορές σε σχέση με την ημερήσια χιλιομετρική κάλυψη ενός μέσου van 1Τ, σύμφωνα με τα δεδομένα πελατών της Ford Pro. Η τοποθέτηση της μπαταρίας απευθείας στο αμάξωμα βελτιώνει την αντοχή και μειώνει το βάρος για βέλτιστη αυτονομία.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν ηλεκτρική ισχύ 100 kW ή 160 kW (135 PS ή 217 PS) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν κορυφαία για την κατηγορία ροπή 415 Nm. Ο κινητήρας τοποθετείται απευθείας στο πάτωμα στο πίσω μέρος του οχήματος καταργώντας την ανάγκη για ειδικό υποπλαίσιο, και περιστρέφεται κατά 90 μοίρες για τη μεγιστοποίηση του χώρου φόρτωσης και τη μείωση του βάρους και της περιπλοκότητας. Το ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία ικανότητα ρυμούλκησης έως 2.000 kg, κάτι που σημαίνει ότι το E-Transit Custom θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα diesel οχήματα σε ρόλους που κανένα άλλο αμιγώς ηλεκτρικό van δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Ένας προαιρετικός, αφαιρούμενος κοτσαδόρος μπορεί να τοποθετηθεί για περισσότερη ευκολία.

Οι ιδιοκτήτες του E-Transit Custom θα επωφεληθούν από τα ειδικά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά  της Ford Pro E‑Telematics -δωρεάν για έναν χρόνο- που χρησιμοποιούν live data για να βοηθούν τους διαχειριστές να παρακολουθούν τη θέση, την απόδοση και την υγεία των οχημάτων τους με σκοπό τη μέγιστη παραγωγικότητα. Το λογισμικό υποστηρίζει, επίσης, βελτιστοποιημένες στρατηγικές φόρτισης με ειδικές για οχήματα EV πληροφορίες, όπως κατάσταση φόρτισης, ταχύτητα φόρτισης και υπόλοιπη αυτονομία με προσαρμοζόμενα όρια ειδοποίησης Χαμηλής Αυτονομίας (Low Range). Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να προγραμματίζουν τη θέρμανση ή την ψύξη της μπαταρίας και της καμπίνας του E-Transit Custom πριν από την εργασία μέσω της λειτουργίαςScheduled Pre‑Conditioning, ώστε να εξοικονομούν ενέργεια για βέλτιστη αυτονομία.

Το E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, που είναι στάνταρ σε όλα τα οχήματα. Αυτό το νέο σύστημα είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση για βέλτιστη αυτονομία.

Το E-Transit Custom διαθέτει ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα πέδησης με δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving). Το σύστημα συνδυάζει τα φρένα τριβής με αναγεννητική πέδηση, η οποία συλλέγει ενέργεια κατά την επιβράδυνση, συμπληρώνοντας τη φόρτιση της μπαταρίας για επιπλέον αυτονομία. Οι οδηγοί μπορούν να σταματήσουν το van χωρίς να χρησιμοποιήσουν το πεντάλ φρένου όταν βρίσκονται στην λειτουργία one-pedal drive, κάτι που άρεσε στους οδηγούς της αμιγώς ηλεκτρικής Ford Mustang Mach E και μπορεί να κάνει την οδήγηση στην πόλη πιο ξεκούραστη και άνετη. Άλλα διαθέσιμα προφίλ οδήγησης παρέχουν λιγότερη επιβράδυνση για να ταιριάζει με άλλα οδηγικά σενάρια. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιεί τα φρένα τριβής αρκετά συχνά για να αποτραπεί η σκουριά ή το άνοιγμα των δίσκων.

Ford Pro Charging για εύκολη διαχείριση ενέργειας

Η διαχείριση ενέργειας αποτελεί βασικό στοιχείο για τις επιχειρήσεις, πόσω μάλλον για μικρότερες επιχειρήσεις που ενδεχομένως δεν έχουν πρόσβαση σε διαχειριστές στόλων πλήρους απασχόλησης, ή σε αμαξοστάσια για ολονύχτια φόρτιση. Οι πελάτες με περιορισμένο χρόνο που σταθμεύουν στο σπίτι τους θα επωφεληθούν από τις συμβουλές των ειδικών της Ford Pro, την απλή εγκατάσταση και συντήρηση του wall-box, την ενσωμάτωση με οχήματα Ford και το διαισθητικό λογισμικό που διευκολύνει τον προγραμματισμό και την πληρωμή για τη φόρτιση.

Οι πελάτες ήδη αποφασίζουν πού να αγοράσουν καύσιμο με βάση μια διαφορά τιμής μερικών λεπτών. Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να διαφέρουν πολύ πιο αισθητά, επομένως, χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Ford Pro Charging, οι οδηγοί μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα προγραμματίζουν τη φόρτιση με πιο οικονομικό νυχτερινό τιμολόγιο, όπου είναι διαθέσιμο, κάτι το οποίο βοηθά στην περαιτέρω μείωση του κόστους ιδιοκτησίας και την ανακούφιση από το λειτουργικό άγχος.

Ο τριφασικός, ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW AC του E-Transit Custom μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία σε 7,8 ώρες, επομένως οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα της ολονύκτιας φόρτισης αφού ολοκληρώσουν μία βάρδια. Τις πολυάσχολες ημέρες, μπορούν να παρακολουθούν την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης εν κινήσει χρησιμοποιώντας το FordPass Pro smartphone app.

Το E-Transit Custom υποστηρίζει, επίσης, την ταχεία φόρτισης DC έως 125 kW για επαναφόρτιση 15-80% σε 41 λεπτά. Ένα νέο προφίλ φόρτισης προεφοδιάζει την ενέργεια, επιτρέποντας γρήγορα, χρήσιμα γεμίσματα. Σε εργαστηριακές δοκιμές, το σύστημα προσέφερε αυτονομία σχεδόν 38 km σε μόλις 5 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή 125 kW. Οι πελάτες της Ford Pro έχουν πρόσβαση στο Blue Oval Charging Network, το μεγαλύτερο Δίκτυο Φόρτισης στην Ευρώπη, με πάνω από 300.000 φορτιστές, ένας αριθμός που αυξάνεται συνεχώς. Κάθε E-Transit Custom συνοδεύεται από 12μηνη δωρεάν συνδρομή για πρόσβαση σε δημόσιο σταθμό φόρτισης μέσω του Blue Oval Charging Network.

Περισσότερα από 30 ανεξάρτητα στοιχεία μπορούν να λαμβάνουν απομακρυσμένες ενημερώσεις Ford Power-Up. Αυτές βοηθούν στην βελτίωση της απόδοσης του οχήματος, στην παροχή ποιοτικών αναβαθμίσεων, στην ενημέρωση των υφιστάμενων χαρακτηριστικών και στην προσθήκη εντελώς νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων. Οι περισσότερες ενημερώσεις ολοκληρώνονται σε λιγότερο από δύο λεπτά και μπορούν να προγραμματίζονται για αποφυγή της διακοπής της λειτουργίας. Μια εγγύηση οκτώ ετών/160.000 km καλύπτει όλα τα εξαρτήματα υψηλή τάσης, προσφέροντας ξεγνοιασιά στους αγοραστές και βέλτιστες υπολειμματικές αξίες για τους πελάτες leasing και όσους εγκαταλείπουν τον στόλο πριν από τα οκτώ χρόνια ιδιοκτησίας.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους πελάτες

Οι μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις καμπίνες των van τους ως γραφεία και καντίνες καθημερινά. Η βαθιά εμπλοκή των πελατών από το ανθρωποκεντρικό εργαστήριο σχεδιασμού D-Ford έχει καταστήσει το E-Transit Custom καλύτερο από ποτέ και στους δύο ρόλους του. Ένα νέο ανακλινόμενο τιμόνι είναι ο πρωταγωνιστής στο προαιρετικό πακέτο Mobile Office και μπορεί να γίνει μια εργονομική βάση για tablet και laptop, αλλά και τραπεζάκι, με επίπεδη επιφάνεια για να μπορεί ο οδηγός να γράφει ή να απολαμβάνει το γεύμα του πιο άνετα. Το πακέτο περιλαμβάνει, επίσης, ρυθμιζόμενο φωτισμό LED για τον φωτισμό της περιοχής του ανακλινόμενου τιμονιού, καθώς και πρόσθετο φως στην οροφή και τον αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα στα καθίσματα που προορίζεται για έγγραφα και συσκευές.

Οι οδηγοί διανομών μπορούν να κάνουν μέχρι 200 στάσεις και να παραδίδουν 500 δέματα την ημέρα, κάθε φορά με αντίπαλο τον χρόνο. Το Delivery Assist βοηθά στον εξορθολογισμό κάθε παράδοσης αυτοματοποιώντας μέρος της διαδικασίας για εξοικονόμηση χρόνου και βελτίωση της ασφάλειας. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Delivery Assist ενεργοποιείται όταν ο οδηγός αλλάζει σε park. Το E-Transit Custom ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα αλάρμ, κλείνει τα όποια ανοιχτά παράθυρα και κλειδώνει την πόρτα μόλις ο οδηγός φύγει από το van. Επιστρέφοντας, ο οδηγός μπορεί να εισέλθει και να βάλει μπροστά τον κινητήρα χωρίς κλειδί. Τα αλάρμ θα σβήσουν και τα παράθυρα θα επανέλθουν στην προηγούμενη θέση τους.

Το Digital Key είναι σχεδιασμένο για να απλοποιεί την περίπλοκη διαχείριση κλειδιών και λειτουργεί, όπως μια κάρτα-κλειδί ξενοδοχείου. Οι διαχειριστές μπορούν να εκχωρούν και να παρακολουθούν κλειδιά από απόσταση σε άτομα και οχήματα, αντί να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να φτιάχνουν αντίγραφα, να διαχειρίζονται και να αντικαθιστούν τα κλειδιά.

Όπως και στο E-Transit, το ProPower Onboard παρέχει ισχύ μέχρι 2.3 kW μέσω πριζών στην καμπίνα και στον χώρο φόρτωσης για την τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων, φώτων και συσκευών, χρησιμοποιώντας τη μπαταρία υψηλής τάσης του οχήματος κατά την οδήγηση ή στον χώρο εργασίας.

Για να παρέχουν στους πελάτες πρόσθετη σιγουριά ότι το όχημά τους καθώς και το περιεχόμενό του είναι ασφαλή, τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να συνδεθούν με τη λειτουργία SecuriAlert στο FordPass Pro. Αυτό παρέχει μια ειδοποίηση εάν εντοπίσει κάποιον που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο όχημα και, επίσης, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει τις πόρτες από απόσταση. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με προηγμένες δυνατότητες ψηφιακής ασφάλειας θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα του μοντέλου.

Νέα πλατφόρμα, νέο επίπεδο εστίασης στο πελάτη

Το van κάθε μικρής επιχείρησης είναι η διαφημιστική της πινακίδα. Η γεμάτη αυτοπεποίθηση σιλουέτα του E-Transit Custom, οι ισορροπημένες αναλογίες, και ο full LED εξωτερικός φωτισμός με τις χαρακτηριστικές μπάρες φώτων θέτουν έναν νέο σχεδιαστικό σημείο αναφοράς για τα van 1Τ. Για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας, το επίπεδο δάπεδο, η μοναδική κυψελωτή μάσκα, τα αεροδυναμικά σχέδια των ζαντών, ακόμα και το σχήμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων, αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας πάνω από 800 διαφορετικές αεροδυναμικές προσομοιώσεις, πετυχαίνοντας βελτίωση του CdA πάνω από 10% συγκριτικά με το Transit Custom προηγούμενης γενιάς.

Τα δάπεδο φόρτωσης είναι χαμηλότερο από του απερχόμενου μοντέλου, διευκολύνοντας τη φόρτωση και την πρόσβαση στην καμπίνα. Οι μηχανικοί ανέλυσαν πλήρως τη διάταξη χώρου, τα υλικά, την ασφάλεια και το βάρος, ώστε να δημιουργήσουν μια αρχιτεκτονική που ενσωματώνει την μπαταρία στο δάπεδο φόρτωσης πάνω από πλαίσιο του μαρσπιέ, καταργώντας την ανάγκη για ξεχωριστές δομές απορρόφησης της ενέργειας σε περίπτωση σύγκρουσης. Άλλα εξαρτήματα κάτω από το αμάξωμα είναι συγκεντρωμένα γύρω από την μπαταρία για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου και μείωση του βάρος.

Το συνολικό ύψος του E-Transit Custom είναι τώρα κάτω από δύο μέτρα βοηθώντας στην πρόσβαση σε περιοχές με περιορισμένο ύψος, όπως τα πολυώροφα πάρκινγκ αυτοκινήτων, τα γκαράζ και οι υπόγειοι σταθμοί φόρτωσης. Ένα κορυφαίο στην κατηγορία άνοιγμα πλαϊνής πόρτας βελτιώνει τη διαδικασία φόρτωσης, ενώ ένα νέο σκαλοπάτι διευκολύνει την πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης.

Ως πάνελ van, το E-Transit Custom προσφέρει χώρο φόρτωσης από 5,8 – 9,0 m3, με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.100 kg 3 και μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 3.450 mm. Επίσης, διατίθεται σε εκδόσεις double-cab-in-van και kombi, όλες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και χαμηλή ή ψηλή οροφή. Οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να μεταφέρουν έως και πέντε επιβάτες και μακρύτερα φορτία, όπως σωλήνες, σανίδες ή καγιάκ, μπορούν να παραγγείλουν το νέο L-Shaped Bulkhead, με μια δεύτερη σειρά δύο καθισμάτων και περιοχή φόρτωσης πλήρους μήκους με συνθετικό διαχωριστικό. Χάρη σε αυτήν τη μοναδική στην κατηγορία εργοστασιακή σχεδίαση, οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να επινοούν δικές τους λύσεις εάν έχουν να μεταφέρουν επιβάτες και μεγάλου μήκους φορτία.

Όπως και στο μεγαλύτερο E-Transit, όλα τα E-Transit Custom εφοδιάζονται με πίσω ανάρτηση με ημιυστερούντες βραχίονες που συνεισφέρει στο χαμηλότερο ύψος του πατώματος και βελτιώνει την ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης, τον χειρισμό και την πρόσφυση. Οι εμπρός τροχοί και τα γόνατα της ανάρτησης έχουν, επίσης, μετακινηθεί πιο μπροστά, με αποτέλεσμα την καλύτερη πρόσβαση στην καμπίνα, τον βελτιωμένο χώρο για τα πόδια για τους εμπρός επιβάτες, καθώς και ένα μικρότερο εμπρός πρόβολο για παρκάρισμα και ελιγμούς με μεγαλύτερη σιγουριά.

Η στάνταρ σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού του E-Transit Custom δύναται να ελαττώσει τον χρόνο εκτός λειτουργίας, το κόστος επισκευών και τα ασφάλιστρα, μειώνοντας την πιθανότητα αλλά και τη σφοδρότητα των συγκρούσεων. Οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν τα συστήματα Pre-Collision Assist, Lane-Keeping System, Driver Alert, Cruise Control με Adjustable Speed Limiter, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Wrong Way Alert,  εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και μία κάμερα 360 μοιρών.

Εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας κατάλληλο για κάθε είδους αποστολή

Το E-Transit Custom προσφέρει μια πιο ευρύχωρη καμπίνα και αυξημένο, ασφαλή αποθηκευτικό χώρο συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Ο συνδυασμός ενός επιλογέα ταχυτήτων τοποθετημένου στην κολόνα, ηλεκτρονικού χειρόφρενου και τιμονιού τύπου squircle διευκολύνουν την πρόσβαση στην καμπίνα από τη μία πλευρά στην άλλη, ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό για οδηγούς που παρκάρουν σε στενές περιοχές και θέλουν να αποφύγουν να βγουν από την πλευρά της κυκλοφορίας. Η Ford εισάγει επίσης έναν αερόσακο τοποθετημένο στην οροφή για πρώτη φορά στην κατηγορία, ο οποίος απελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο στο ταμπλό για να μπορείτε να τοποθετήσετε ένα laptop ή ένα ντοσιέ A4, και την ίδια στιγμή αυξάνει την ευελιξία για εξατομικευμένα πάνελ και συσκευές που μπορούν τώρα να τοποθετούνται πιο κοντά στον οδηγό χρησιμοποιώντας βάσεις βιομηχανικών προτύπων AMPS.

Κάθε E-Transit Custom είναι εξοπλισμένο με μία landscape οθόνη αφής 13 ιντσών στραμμένη προς τον οδηγό για ευκολία στην χρήση, εξοπλισμένη με το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 10 της Ford που τροφοδοτείται μέσω ενός νέου μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα με τη σουίτα τεχνολογιών της Ford Pro.

Οι σχεδιαστές της Ford μελέτησαν διεξοδικά με ποιο τρόπο οι ιδιοκτήτες θα χρησιμοποιούσαν το E-Transit Custom. Έτσι, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε ακόμα και στην υφή των υλικών που χρησιμοποιούνται στην καμπίνα και το χώρο φόρτωσης, ώστε να αποφεύγεται η παγίδευση βρομιάς και νερού, πετυχαίνοντας, μάλιστα, μια ιδανική ισορροπία, ώστε αφενός να μην γλιστράνε τα βρεγμένα ή λασπωμένα παπούτσια, αφετέρου τα βαριά αντικείμενα να μπορούν να σύρονται εύκολα κατά τη διαδικασία φόρτωσης και εκφόρτωσης.

Καθώς οι οδηγοί van συχνά βρίσκονται μόνοι στην καμπίνα, το σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού διαθέτει προαιρετικά τη νέα επιλογή Driver Focus Mode που χρησιμοποιεί αισθητήρες για να κατευθύνει τη ροή του αέρα μόνο προς τα κατειλημμένα καθίσματα. Ένα έξυπνο παρμπρίζ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ford Kuga, παρακολουθεί τη θερμοκρασία και την υγρασία και κάνει αυτόματα μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία και τη ροή του αέρα, ώστε να διατηρεί προληπτικά το παρμπρίζ καθαρό για βελτιωμένη απόδοση και ευκολία χρήσης.

Βελτίωση χρόνου λειτουργίας και κόστους ιδιοκτησίας

Η Ford Pro εκτιμά ότι το E-Transit Custom θα προσφέρει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος συγκριτικά με ένα αντίστοιχο diesel όχημα. Για το E-Transit, η μείωση του κόστους ιδιοκτησίας μπορεί να φτάσει έως και το 40% . Παράλληλα, με το χαμηλότερο κόστος, οι πελάτες θα επωφελούνται από τον μεγιστοποιημένο χρόνο λειτουργίας μέσω του FORDLiive connected uptime system του Ford Pro Service. Οι ιδιοκτήτες του E-Transit Custom μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πλεονεκτήματά του ενεργοποιώντας το ενσωματωμένο μόντεμ και κάνοντας εγγραφή σε ένα πακέτο Ford Pro Software.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το FORDLiive μπορεί να μειώσει τον χρόνο διακοπής λειτουργίας έως και 60% και το σύστημα έχει ήδη επιτρέψει 145.000 ημέρες επιπλέον διαθεσιμότητας οχημάτων φέτος, αξίας περίπου 73 εκατομμυρίων ευρώ για τους πελάτες. Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και παραγωγικό χρόνο, ένας στόλος με περισσότερα από 110 οχήματα van της Ford Pro Mobile Service σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γερμανία είναι σε θέση εκτελέσει το 70% των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης. Μέχρι στιγμής φέτος, τα van οχήματα Mobile Service έχουν εκτελέσει πάνω από 32.000 εργασίες εξοικονομώντας στους πελάτες το κόστος και τον χαμένο χρόνο μιας επίσκεψης στο συνεργείο.

Όλες οι εκδόσεις του Transit Custom θα κατασκευάζονται από την Ford Otosan -την κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία- στο εντελώς νέο εργοστάσιο της εταιρείας στην περιοχή Yeniköy, στο πλαίσιο μιας εξαγγελθείσας επένδυσης ύψους 2 δισ. ευρώ.Το εργοστάσιο διαθέτει προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής και συναρμολόγησης μπαταριών που ενισχύουν την Ford Otosan ως κέντρο αριστείας για την παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων και έδρα της ευρωπαϊκής παραγωγής του Transit. Παράλληλα, με βασικές επενδύσεις σε ηλιακή ενέργεια και ενεργειακή απόδοση, το νέο εργοστάσιο υποστηρίζει το σχέδιο της Ford Otosan να πετύχει ανθρακική ουδετερότητα σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Τουρκία μέχρι το 2030.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γκάμα του νέου Transit Custom, παρακολουθήστε τη συνέντευξη τύπου της Ford Pro στην εμπορική έκθεση για τις μεταφορές (IAA Transportation Show) που πραγματοποιείται στο Αννόβερο της Γερμανία στις 19 Σεπτεμβρίου, στις 10:15 CET στο Hall 13.