Boeing: “Ζωντανεύει” η ζήτηση στην αγορά εναέριας μεταφοράς φορτίου

Η παγκόσμια αγορά εναέριας μεταφοράς φορτίου έχει ανακάμψει και θα αναπτυχθεί περαιτέρω, σύμφωνα με το Market Outlook 2010 που δημοσίευσε η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, Boeing. Παρόλο που η εταιρεία παραδέχεται ότι ο αντίκτυπος της αύξησης της τιμής των καυσίμων είναι δύσκολο να προβλεφθεί, βλέπει ανάκαμψη τόσο στα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών, όσο και στα στοιχεία που σχετίζονται με το φορτίο που οδηγούν σε ζήτηση για περισσότερα και πιο καινούργια αεροσκάφη.

Η Boeing προβλέπει ότι η εναέρια μεταφορά θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 5,9% για τα επόμενα 20 χρόνια. Το παραπάνω αντιπροσωπεύει μια ελαφριά αύξηση στο μέσο ρυθμό που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Μέσα στο 2010, η Boeing υπολογίζει ότι η αγορά θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 14%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στην αγορά του air freight θα οδηγήσει παράλληλα σε ανάπτυξη του στόλου των φορτηγών αεροσκαφών, με τα αεροσκάφη να φτάνουν τα 2.980 το 2029 από 1750 που είναι τώρα. Από τα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούνται το 2029, τα 740 θα είναι νέα αεροσκάφη κατασκευασμένα ειδικά για εμπορεύματα και τα υπόλοιπα θα είναι επιβατικά που θα έχουν μετατραπεί σε φορτηγά. Τα περισσότερα αεροσκάφη θα είναι μεγάλα, με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 80 τόνων. Σε αυτήν την κατηγορία θα ανήκει ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων αεροσκαφών που θα είναι ειδικά κατασκευασμένα για φορτία.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Boeing, η ανάγκη των express μεταφορέων να συνδυάζουν τη χωρητικότητα με την ευελιξία δίνει ώθηση στη ζήτηση για μεσαίου μεγέθους αεροσκάφη.

Επιπρόσθετα, στην αναφορά επισημαίνεται ότι η γεωγραφική διανομή της ζήτησης θα διαφοροποιείται διαρκώς, με μεγάλη αύξηση στα ποσοστά των αεροσκαφών που αγοράζονται από μεταφορείς εκτός βόρειας Αμερικής και Ευρώπης. Για παράδειγμα, η Boeing διαβλέπει ότι ο κλάδος στη Μέση Ανατολή θα αγοράσει το 11% όλων των αεροσκαφών, όσον αφορά στην αξία, έως το 2029.