Τα επιτεύγματα της Ελλάδας σε εφοδιαστική, βιομηχανία & ψηφιακό μετασχηματισμό στο επίκεντρο της ομιλίας Κ. Σκρέκα στο 3o Belt and Road Forum στο Πεκίνο

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πεκίνο, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, στο 3o Belt and Road Forum για τη διεθνή συνεργασία, στις 17-18 Οκτωβρίου.

Ο Υπουργός συμμετείχε ως ομιλητής στο Forum Ψηφιακής Οικονομίας, προβάλλοντας τα σημαντικά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της χώρας μας, με βασικούς πυλώνες τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, την ενίσχυση της βιομηχανίας και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Επικεφαλής της Κινεζικής διπλωματίας και Υπουργό Εξωτερικών, κ. Wang, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της κρατικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, κ. Cong, συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης πραγματοποίησε, επίσης, συναντήσεις με οικονομικούς φορείς και κινέζικες επιχειρήσεις, τονίζοντας τα ισχυρά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως επενδυτικό προορισμό.

Τον Υπουργό Ανάπτυξης συνόδευσε η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Βίκυ Λοΐζου.