7ο ΙΤS Hellas Conference “Transportation & Logistics 4.0: Exploring Innovation” στις 8 & 9 Δεκεμβρίου 2021

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ITS Hellas – διοργανώνει το 7ο ΙΤS Hellas Conference με θέμα “Transportation & Logistics 4.0: Exploring Innovation”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Royal Olympic Hotel) και σε υβριδική μορφή στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Επί 7 συνεχή έτη το Συνέδριο του ITS Hellas μένει πιστό στον στόχο της ανάδειξης των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών. Φέτος, ενισχύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για την ανοικοδόμηση ενός οικοσυστήματος υποστήριξης της καινοτομίας στον ελληνικό χώρο των μεταφορών και της εφοδιαστικής, μέσω πρωτοποριακών ιδεών, προτάσεων και εφαρμοσμένων λύσεων. Ταυτόχρονα, προσφέρει το βήμα σε ιδιωτικές και δημόσιες πρωτοβουλίες, φορείς, οργανισμούς και εταιρείες κολοσσούς στον κλάδο να παρουσιάσουν τις καινοτόμες δράσεις τους και να συμμετάσχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο που θα τροφοδοτήσει με πολύτιμη πληροφορία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και καλών πρακτικών για την εξέλιξη και την πρόοδο του κλάδου.

Καθώς η επιτυχής ενσωμάτωση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών αναμένεται να καθορίσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα, το 7ο ΙΤS Hellas Conference επικεντρώνεται στις προκλήσεις, τις ανάγκες και τα οφέλη που δημιουργούνται τόσο για το δημόσιο όσο και για τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως για την καινοτομία.

Σημαντικοί εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του χώρου, εκπρόσωποι των αρχών, αλλά και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα φωτίσουν με τις παρουσιάσεις και τις τοποθετήσεις τους τις εννέα βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, οι οποίες είναι:

 1. Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Τάσεις στις Μεταφορές και την Εφοδιαστική
 2. Μεταφορές 4.0: Στρατηγικές και Προκλήσεις στην Ελλάδα
 3. Προς μια βιώσιμη Αστική Κινητικότητα: Ο δρόμος για την Ελληνική «‘Έξυπνη Πόλη»
 4. Ευφυή Συστήματα και νέες τεχνολογίες στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και τις Εμπορευματικές Μεταφορές
 5. Οικοδομώντας το Ελληνικό Σύστημα Καινοτομίας στις Μεταφορές
 6. Η κινητικότητα ως Υπηρεσία: Υποδομές και Πλαίσιο
 7. Πράσινες Τεχνολογίες στις Μεταφορές και την Εφοδιαστική
 8. Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Τεχνολογικές Πτυχές
 9. Οι τεχνολογίες Δεδομένων στη βάση του μετασχηματισμού των Μεταφορών

 

Στο περιθώριο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επιπλέον δύο εκδηλώσεις με τους ακόλουθους τίτλους:

 • 08/12: “C-Roads Greece – 2nd Stakeholders Workshop”
 • 09/12: «Καινοτομία σε δράση: Ο ρόλος των Start Ups τεχνολογίας στις μεταφορές»

Όπως κάθε άλλη χρονιά, έτσι και φέτος, το ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού θα απολαύσει της υποστήριξης σπουδαίων οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων, όπως της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και θα τελέσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Δήμου Αθηναίων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και άλλων σημαντικών φορέων.

To ITS Hellas Conference για ακόμα μια χρονιά προσφέρει δυνατότητες συνεργασίας σε φορείς και επιχειρήσεις από την κοινότητα των μεταφορών.

Για να διερευνήσετε δυνατότητες συνεργασίας, χορηγικής συμβολής ή συμμετοχής στο πρόγραμμα του συνέδριου επικοινωνήστε με την κα Μαρία Τσιριγώτη στο maria.tsirigoti@iccs.gr.

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα είναι σύντομα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών.