Η UPS εξαγοράζει της Roadie για αυθημερόν διανομές

Η UPS ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα εξαγοράσει την Roadie, έναν πάροχο αυθημερόν διανομών. Η εν λόγω ενέργεια οφείλεται στο γεγονός ότι οι πελάτες της UPS αναζητούν τοπική παράδοση αυθημερόν για μια ποικιλία αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων ειδών και των προϊόντων για τα καθημερινά ψώνια αντί για παραδοσιακά δέματα.

Η Roadie θα συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο όνομα και οι οδηγοί της UPS θα εξακολουθούν να παραδίδουν πακέτα στο δίκτυο της ταχυδρομικής υπηρεσίας, ενώ τα εμπορεύματα και τα δίκτυα δεν θα διασταυρώνονται μεταξύ τους. Η αξία της εξαγοράς δεν γνωστοποιήθηκε, αλλά η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Η Roadie βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, με τα έσοδα να αυξάνονται, ενώ αναφέρεται ότι η εταιρεία αναπτυσσόταν σταθερά ακόμη και πριν η πανδημία COVID-19 εκτοξεύσει στα ύψη τη ζήτηση για μια ταχύτερη, φθηνότερη και πιο ασφαλή μεταφορά.

Η εξαγορά της Roadie θα διευρύνει την UPS στην αυθημερόν διανομή και θα παρέχει στους μεταφορείς άλλον έναν γρήγορο τρόπο για να μεταφέρουν τα εμπορεύματα στους πελάτες τους. Η παράδοση την ίδια ημέρα θα μπορούσε να είναι ένα δίκτυο έξω από το δίκτυό της, σε διαφορετικά προϊόντα και διαφορετικές προσφορές. Πρόκειται για το μοντέλο που φαίνεται να υιοθετεί η UPS με τη Roadie, καθώς οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν ξεχωριστή επωνυμία και προσωπικό.

Η Roadie ιδρύθηκε το 2014 κι έκτοτε έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Έχει πλέον παράδοση αυθημερόν διαθέσιμη στο 90% των νοικοκυριών των ΗΠΑ και ένα δίκτυο περισσότερων από 200.000 οδηγών, το οποίο θα προσθέσει μια σημαντική παρουσία στο δίκτυο της UPS.

Η παράδοση αυθημερόν απέκτησε δημοτικότητα παράλληλα με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό θέτει τους αποστολείς σε θέση να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις των καταναλωτών – και τις εταιρείες logistics να παρέχουν αυτή την υπηρεσία.

Οι αλυσίδες προμηθειών αναμένουν άλλη μια περίοδο αιχμής.  Οι αναβαθμίσεις των δικτύων εφοδιασμού θα είναι απαραίτητες για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον αναμενόμενο κατακλυσμό παραγγελιών κατά τη διάρκεια των εορτών. Η UPS δήλωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να προσλάβει 100.000 εποχικούς εργαζόμενους.

Η εξαγορά τοποθετεί την UPS μπροστά από τη FedEx όσον αφορά την παράδοση αυθημερόν, πράγμα που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς υποστηρίζεται ότι ήταν ούτως ή άλλως πιο μπροστά από τη FedEx στο ηλεκτρονικό εμπόριο, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά τους  πελάτες του ηλεκτρονικού εμπορίου εδώ και αρκετά χρόνια.