260 σύνεδροι και 45 εισηγητές έδωσαν το στίγμα της επομένης μέρας στις Τεχνολογίες Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο συνέδριο του Operations Center

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 το συνέδριο του Operations Center “End-to-end Supply Chain TECHNOLOGY DAY” στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. H θεματολογία του συνεδρίου, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 260 επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη από νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, κινήθηκε στον άξονα των Fast ROI και Low TCO τεχνολογικών αναβαθμίσεων, εκσυγχρονισμού υφιστάμενων εγκαταστάσεων στους τομείς της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και του end-of-line Production, αλλά και στο πλαίσιο ανέγερσης νέων κέντρων διανομής και βιομηχανικών κτιρίων, τώρα ή στο κοντινό μέλλον. Παράλληλα, το συνέδριο παρουσίασε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα για το planning & inventory control.

45 εισηγητές ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη σύνθεση ενός ολοκληρωμένου και δυναμικού προγράμματος που παρουσίασε και ανέλυσε άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις (hands-on) σε όλο το μήκος του Supply Chain. Οι εν λόγω αναβαθμίσεις έρχονται να αυξήσουν την Ανταγωνιστικότητα σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο επιτάσσει έγκαιρο και αποτελεσματικό ψηφιακό και λειτουργικό μετασχηματισμό.

Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σε ολομέλεια, ενώ καινοτομία του συνεδρίου αποτέλεσε η διεξαγωγή τεσσάρων παράλληλων εξειδικευμένων Workshops στη συνέχεια – 1. Κέντρων Διανομής/Αποθήκευσης, 2. Εμπορευματικών Μεταφορών & Διανομών, 3. End of Line Production/ Συσκευασία και 4. Planning & Inventory Control. Σε αυτά παρουσιάστηκαν προτάσεις και λύσεις από την πλευρά των κορυφαίων προμηθευτών και συμβούλων της αγοράς, αλλά και από την πλευρά των Users που ήδη εφαρμόζουν αυτές τις τεχνολογίες, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία, όχι μόνο της παρουσίασης λύσεων, αλλά και της παραγωγικής συζήτησης σε ομάδες εργασίας προάγοντας το information sharing. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την απογευματινή ολομέλεια, όπου παρουσιάστηκαν τα βασικά συμπεράσματα και των τεσσάρων ομάδων εργασίας, όπως και οι τάσεις του μέλλοντος αναφορικά με το Machine Learning και το Artificial Intelligence.

Tις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν οι κ.κ. Καθηγητής Ιωάννης Μίνης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής, Νίκος Ροδόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics – EEL, Πρόεδρος & CEO ONLINE DATA, Δημήτρης Ψαρράκης, Σύμβουλος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου, Προέδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Διοίκησης Παραγωγής – ΕΙΔΙΠ, μέλος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΩΕΛΛΑΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΕΕΔΕ, ΕΙΔΙΠ, EEL, ΟΦΑΕ, HMS, ΣΥΒΙΠΥΣ και ΕΕΒΨ.

Events Sponsor 2019: ΠΑΕΓΑΕ, Μέγας Χορηγός: MANTIS, Χρυσοί Χορηγοί: JUNGHEINRICH HELLAS, ΌΜΙΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE, G4S TELEMATIX, ΑΡΙΩΝ, Χορηγός: ASPROKAT SA, Υποστηρικτές: IBLS, Truck Insurance, Χορηγοί Επικοινωνίας: Supply Chain & Logistics, Τροχοί & TIR.