25 χρόνια Kärcher – 25 δράσεις για ομορφότερη Αθήνα

Με ένα μεγάλο πρόγραμμα εθελοντικής παρέμβασης για να γίνει η Αθήνα πιο όμορφη και καθαρή γιορτάζει η εταιρεία Kärcher τα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Σε συνεργασία με την ομάδα Συν Αθηνά του Δήμου Αθηναίων, η Kärcher ανέλαβε δράση σε 25 γειτονιές της πόλης για να βελτιώσει όχι μόνο την εικόνα της πόλης αλλά και την αισθητική της καθημερινότητας για τους πολίτες.

Ομάδες εθελοντών καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, πεζοδρόμια και τοίχους των περιοχών τους με τα σύγχρονα μηχανήματα, τον εξοπλισμό και την ενεργή καθοδήγηση της Kärcher.

Με τις δυνατότητες που δίνουν τα μηχανήματα της Kärcher, οι εθελοντές απομακρύνουν graffiti, μουντζούρες, και αφίσες από τους τοίχους, καθαρίζουν δρόμους πεζοδρόμια, δίνοντας μια νέα αίσθηση στο αστικό τοπίο.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν είναι προσωρινό.  Μετά τον καθαρισμό, οι επιφάνειες επικαλύπτονται με το ειδικό υλικό Booka, το οποίο επιτρέπει την αφαίρεση μελλοντικών ρύπων (graffiti, αφισών κ.λπ.) με ένα απλό ξέπλυμα με νερό!

Μετά το τέλος των δράσεων, η Kärcher παραχωρεί στον εθελοντικό φορέα που βοήθησε στη δράση ένα πλήρες σετ καθαρισμού, αποτελούμενο από ένα πλυστικό μηχάνημα και ένα σάρωθρο, διασφαλίζοντας τη συνέχιση των δράσεων.

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, η εθελοντική ομάδα «Παναθήναια» ανέλαβε δράση στην οδό Μιαούλη στου Ψυρρή. Η γειτονιά άλλαξε όψη χάρη στη δράση κατοίκων, εργαζομένων και εθελοντών. Ήταν η 9η από τις 25 δράσεις της Kärcherκαι της ομάδας Συν Αθηνά.

Η κα Νικολακοπούλου από τον σύλλογο «Παναθήναια» ανέφερε: «Συνεχίσουμε μαζί με την Kärcher για καθαρότερες γειτονιές που θα προάγουν την αισθητική μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα