2ο συνέδριο Logistics Solutions στις 19/2 στην Θεσσαλονίκη με θέμα «Αναπτυξιακό μοντέλο σε τροχιά Logistics»

 

Το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning, διοργανώνει το δεύτερο συνέδριο στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 με θέμα «Logistics Solutions VIΙΙ: Αναπτυξιακό μοντέλο σε τροχιά Logistics» στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς συνεδρίων Solutions που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2014, ενώ από το 2019 ο θεσμός επεκτάθηκε με μεγάλη επιτυχία και στη Θεσσαλονίκη.

To 2ο συνέδριο της Βορείου Ελλάδος κινείται με βάση την ανάπτυξη που διαφαίνεται στον ορίζοντα και είναι δομημένο σε δύο άξονες. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν οι  «Τάσεις και οι προοπτικές για τα logistics της Βορείου Ελλάδας», όπου θα αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και θα πλαισιωθεί η επόμενη μέρα στο περιβάλλον της οικονομικής ανάκαμψης. Εδώ θα παρουσιαστούν όλες οι τάσεις ψηφιοποίησης και αυτοματισμού στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα κέντρα αποθήκευσης, καθώς και τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους μέσα από πρότυπα case studies.  Επιπλέον, θα εξεταστεί η επιρροή  του  e-commerce στο μοντέλο logistics των επιχειρήσεων και οι απαιτούμενες logistics προσαρμογές που απορρέουν από αυτό στοχεύοντας στο βέλτιστο customer experience. Στο πλαίσιο αυτό  θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά αποτελέσματα έρευνας του Supply Chain Institute με επίκεντρο την Βόρεια Ελλάδα, όπου οι τελικοί καταναλωτές  απάντησαν για τις logistics απαιτήσεις τους.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας  εξειδικεύεται  στις «Εμπορευματικές μεταφορές και Διανομή της Βορείου Ελλάδας»,  όπου θα παρουσιαστεί ο ρόλος της Βορείου Ελλάδας στα εθνικά δίκτυα διανομής, οι διεθνείς μεταφορές με επίκεντρο την Βόρεια Ελλάδα, θα δοθούν benchmarks επιχειρήσεων εμπορευματικών μεταφορών, θα ακουστούν προβληματισμοί και λύσεις για τα city logistics & την αστική διανομή στην Θεσσαλονίκη δίνοντας παραδείγματα από αντίστοιχες περιπτώσεις εντός και εκτός χώρας, ενώ θα  προβληθούν  λύσεις  ειδικά  σχεδιασμένες  για  τις  σύγχρονες  απαιτήσεις  δρομολόγησης  σε πραγματικό χρόνο.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.

Για να δείτε το πρόγραμμα και για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ.